Konjević: Koalicija DPS-SDP je "na aparatima"

Konjević nije želio da detaljnije obrazlaže neformalni komentar koji se mogao čuti tokom sjednice lokalnog parlamenta, kada je je Mugoši rekao "meni si više nudio nego drugima"
0 komentar(a)
Mugoša Konjević, Foto: Zoran Đurić
Mugoša Konjević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 19.07.2011. 13:46h

Posle reizbora Miomira Mugoše za gradonačelnika Podgorice, koalicija Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokratske partije (SDP) na državnom nivou funkcionisaće "na aparatima", ocijenio je funkcioner SDP-a, Raško Konjević.

Na konferenciji za novinare održanoj nakon sjednice Glavnog grada, Konjević je rekao da je Mugoša udario u temelje Vlade Igora Lukšića, s obzirom da je formirao koaliciju sa ekstremnim srpskim partijama.

Konjevića su novinari pitali da procijeni sudbinu vladajuće koalicije na državnom nivou, na šta je on odgovorio da će ona od sada funkcionisati na aparatima.

"O tome će odlučivati organi partije kroz komunikaciju sa našim koalicionim partnerom, jer ne smatram ipak da je Mugoša cijeli DPS, ali je svakako imao njihovu podršku", rekao je Konjević.

Prema njegovim riječima, gradonačelnik Podgorice je do prije godinu za nove koalicione partnere govorio da se finansiraju iz drugih država i da im je cilj da ruše Crnu Goru.

Samo se pitam kako može vladati sa onima za koje je govorio da žele rušenje Glavnog grada, naveo je Konjević

"Samo se pitam kako može vladati sa onima za koje je govorio da žele rušenje Glavnog grada u kojem on treba da bude gradonačelnik", naveo je Konjević.

On je kazao da predstavnici SDP-a više neće učestvovati u radu Skupštine Podgorice, jer ne žele da joj daju legitimitet.

Kako je dodao, nova politička većina "u liku DPS-a, Liberalne partije, Bošnjačke, Narodne i Demokratske srpske stranke" treba da raspiše izbore ili napravi formalni savez.

"Ne možete imati izvršnu vlast ako nemate formalizovan postizborni koalicioni savez u parlamentu koji vas bira", pojasnio je Konjević.

Prema njegovim riječima, radi se o klasičnoj političkoj korupciji, čiji je ključni akter Mugoša.

Mugoša se vratio "ranim političkim radovima sa početka 90-ih"

On je ocijenio da se Mugoša vratio "ranim političkim radovima sa početka 90-ih", kada je zajedno sa predstavnicima tih prosrpskih partija "osvajao teritorije po bivšoj Jugoslaviji".

"Očigledno da prva politička ljubav zaborava nema", rekao je Konjević.

On je dodao da je, uz njega, lokalni parlament napustilo još 11 funkcionera SDP-a, koji se neće vraćati u skupštinske klupe dok god postoji nelegitimna izvršna vlast.

Konjević nije želio da detaljnije obrazlaže neformalni komentar koji se mogao čuti tokom sjednice lokalnog parlamenta, kada je je Mugoši rekao "meni si više nudio nego drugima".

Konjević nije želio obrazlaže neformalni komentar, kada je je Mugoši rekao "meni si više nudio nego drugima"

"To su bili privatni, a ne oficijelni razgovori. Neki od sekretara naših bili pod određenom vrstom 'dobronamjernog pritiska', ali to je valjda u ovakvom poslu i dozvoljeno", kazao je on.

Konjević očekuje od nadležnih državnih organa, policije i tužilaštva, da se pozabave onim "što je više nego osnov sumnje da postoji politička korupcija".

Bonus video: