Svetozar Marović podnio ostavku jer tvrdi da mu ANB prati sina Miloša

Marović je napisao oštro pismo kolegama iz rukovodstva partije, o kojem oni još ne žele javno da govore
369 pregleda 0 komentar(a)
Miloš Marović, Foto: Arhiva Vijesti
Miloš Marović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 18.07.2011. 08:29h

Potpredsjednik DPS-a Svetozar Marović napisao je pismo predsjedniku partije Milu Đukanoviću i trojici potpredsjednika DPS-a u kojem je saopštio da podnosi ostavku nakon što je dobio informaciju da neko iz Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) već duže prati njegovog sina Miloša i druge njemu izuzetno bliske osobe, potvrđeno je "Vijestima" od izvora iz Predsjedništva DPS-a i Vlade.

Izvori "Vijesti" tvrde da je, neposredno prije nego što je pismo napisano sredinom juna, Marovićeva supruga Đina u Podgorici razgovarala sa premijerom i potpredsjednikom DPS-a Igorom Lukšićem, tražeći od njega da zaustavi sve aktivnosti koje su usmjerene prema njenoj porodici.

Nakon što je, navodno, dobila odgovor da on tu ne može ništa jer nema takva ovlašćenja, Marović je napisao oštro pismo kolegama iz rukovodstva partije, o kojem oni još ne žele javno da govore.

Prema informacijama "Vijesti", Marović je u pismu, osim što je rekao da podnosi ostavku na mjesto potpredsjednika, saopštio da ga funkcija onemogućava da se politički bori protiv političkog progona njega i njegove porodice.

Naveo je da se zalaže za jednakost pred zakonom, te podsjetio na svoje političke zasluge - da je bio prvi za uvođenje višestranačkog sistema i prvi iz DPS-a koji je bio protiv Miloševića.

Marović je ogorčen što su njegovom bratu i drugim optuženima u aferi Zavala, držanjem u pritvoru prekršena ljudska prava, što je utvrdio i Ustavni sud, i navodno namjerava da dokaže da je crnogorsko pravosuđe u katastrofalnom stanju.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: