Vuksanović: Ujedinimo se svi i donesimo slobodu Crnoj Gori

Predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić poručio je, kako je naveo, dobrim ljudima u DPS-u, koji su imali uzore u Željku Šturanoviću i drugim ljudima iz DPS-a, da imaju priliku da skinu Đukanovića sa vrata
136 pregleda 212 komentar(a)
Ažurirano: 11.04.2018. 18:51h

U Crnoj Gori oko ustavnog patriotizma treba da se ujedine svi, oni koji su 2006. glasali za nezavisnu državu i oni koji tada u nju nisu vjerovali ali sada vole ovu državu i u njoj podižu djecu, poručila je kandidatkinja za predsjednicu Crne Gore Draginja Vuksanović.

“Ne smijemo zaboraviti manjinske narode koji nisu zaslužili ovakav tretman, osiromašeni sjever i devastiran jug. Ujedinimo se svi i donesimo slobodu Crnoj Gori, a onda ćemo, zajedno, ujedinjeni u ekonomski patriotizam graditi bolji život za sve građane”, poručila je Vuksanović sa završne konvencije u Podgorici.

Ona je kazala da će Crna Gora biti stabilna tek kada Milo Đukanović ode sa vlasti.

“U nedjelju hrabro, gubi samo Đukanović, a dobijaju svi građani Crne Gore”, kazala je Vuksanović.

Vuksanović je kazala da neće dozvoliti da u društvu imamo privilegovane pojedince.

“I da njihova djeca imaju, a naša da nemaju”, kazala je ona.

Vuksanović je dodala da neće dozvoliti da 10 hiljada visokoškolaca čeka posao jer nisu politički podobni.

“Majkama sa troje i više djece obećavam - vratićemo stečena prava i sve ono što vam pripada po Ustavu Crne Gore”, kazala je Vuksanović.

Kandidatkinja Socijaldemokratske partije (SDP) kazala je da za investitore koji ne poštuju zakone ove države neće biti mjesta, i da će morati da plaćaju komunalije i porez.

“Neće građani iz ptičje perspektive posmatrati svoju obalu, obala je naša, a ne vaša”, rekla je Vuksanović.

Predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić poručio je, kako je naveo, dobrim ljudima u DPS-u, koji su imali uzore u Željku Šturanoviću i drugim ljudima iz DPS-a, da imaju priliku da skinu Đukanovića sa vrata.

“Ovo je prilika za vas da skinete sa vrata i vama i nama – njega koji vas je pretvorio u svoje taoce, da se vratite I budete dio Crne Gore a ne da padnete kad njega sruši volja naroda. Izbor vam je čist, najljepši do sada, najbolji do sada. Draginja od majke porasle u Užičkoj republici i oca u crmničkom bataljonu”, rekao je Krivokapić.

On je kazao da će skoro 30 godina od kada je Ante Marković kazao da, iako jaka Jugoslavija u punoj snazi konvertibilnog dinara, mora da se mijenja da bi išla naprijed.

“Rekao je da, ako neće u promjene, da smo osuđeni na siromaštvo, trovanje duha, periferiju Evrope, rekao je istinu. Niko nije mogao ni da zamisli šta će oni proizvesti, bratoubilačke ratove sa jednim ciljem – ostati na vlati. Oni koji su bili protiv njega tada, sada su protiv nas”, rekao je Krivokapić.

On je kazao da Đukanović crnogorsku ekonomiju poredi sa Bosnom i Hercegovinom.

“Sa BiH koju su četiri godine rušili, koja je izgubila 100 hiljada ljudi, pretrpjela opsadu veću nego Lenjingrad, e ta zemlja ima duplo manji dug nego Crna Gora dogodine”, kazao je predsjednik SDP-a.

Predsjednik Demosa Miodrag Lekić kazao je da je u Crnoj Gori na snazi brutalnost politike.

“Mnogi rade na populizmu, galami, buci. To je pokrenula vladajuća grupacija ali su je preuzeli i drugi. Na mene se prije 5 godina okomio čovjek po imenu Svetozar Marović, pravio je one skečeve, “on je drugi zato što nije prvi itd”, čovjek je tamo gdje se sada nalazi i slutim da će se ovaj krug analogija nastaviti”, rekao je Lekić.

On je naveo da je Đukanović uoči svakih izbora u stanju delirijuma.

“Zbog straha od pravne države”, poručio je lider Demosa.

Funkcioner SDP-a Ivan Vujović kazao je da je u zemlji gdje hoće da zavlada ropska i feudalna svijest, najteće biti slobodan i hrabar.

“A upravo takva je naša Draginja. Zavladala je panika na dvoru jer su shvatili koliko smo jaki i da nas slomiti ne mogu. Koliko god se lažno zaogrćali crnogorskom istorijom ne razumiju oni osmijeh Ljuba Čupića, ništa njima nije sveto, ni za šta drugo ne znaju bez da pljačkaju, trpaju u džepove, haraju kao da će vladati vječno”, rekao je Vujović.

Šef izbornog štaba u Nikšiću, Željko Nikolić kazao je da dok se Ranko vozi na motoru bez kacige, a Draginja vozi vozom, dok profesor Lekić ide pješke na predavanja, predststavnici vlasti voze u blindiranim automobilima sa kacigama.

Galerija

Bonus video: