U gostima kod ambasadorke SAD i komšije sa Mareze

Svečanosti su prisustvovali ministri pravde, odbrane, unutrašnjih poslova, rada, finansija, ekonomije, kulture, nauke...
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.06.2011. 20:33h

Crna Gora i SAD imaju iza sebe dug period dobrih odnosa, uključujući 106 godina diplomatskih odnosa, kazala je američka amabasadorka Su K. Braun.

Ona je na svečanosti povodom proslave 235. Dana nezavisnosti SAD kazala da je Crna Gora prije pet godina obnovila svoju državnost i u ovom kratkom periodu dosta postigla.

“Ovo čvrsto partnerstvo se i danas održava dok zajedno radimo na otvaranju zajedničkih ciljeva među kojima su napredovanje Crne Gore prema punom članstvu u evroatlanskim strukturama. Crnogorski i američki građani dijele iste vrijednosti, susreću se istovremeno sa istim globalnim izazovima ali i sarađuju kako bi pronašli odgovor na te izazove”, kazala je Braun.

Navela je da su ljudi u Crnoj Gori prijateljski raspoloženi, a da je zemlja izuzetno lijepa.

Ona i predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić sjekli su zajedno tortu kao znak dobrih odnosa dvije zemlje.

Osim njega, svečanosti su prisustvovali ministri pravde, odbrane, unutrašnjih poslova, rada, finansija, ekonomije, kulture, nauke Duško Marković, Boro Vučinić, Ivan Brajović, Suad Numanović, Milorad Katnić, Vladimir Kavarić, Branislav Mićunović, Sanja Vlahović, predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, poslanici, gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša kao i predstavnici drugih crnogorskih opština, predstavnici državnih institucija, univerziteta, diplomatskog kora, NVO, medija.

Nakon što je njen prethodnik Roderik Mur razvio dobre odnose sa susjedima na Marezi gdje se nalazi rezidencija, ambasadorka Braun je nastavila da ih održava, pa su komšije bile među zvanicama. Kao znak pažnje i dobrodošlice u njihov kraj, jedan od susjeda je ambasadorki darivao bocu domaće rakije.

Galerija

Bonus video: