Marković: Donacija rezonance je više od humanog gesta

Predsjednik Vlade je ocijenio da je riječ o velikom činu za građane Crne Gore koji će omogućiti da djeca dobiju najbolju zdravstvenu zaštitu
129 pregleda 0 komentar(a)
Nikolas Alisa, Duško Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Nikolas Alisa, Duško Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 11.04.2018. 14:09h

Donacija doktora Nikolasa Alise i poslovnih partnera iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), za nabavku rezonance za dijagnostiku djece za Crnu Goru, više je od humanog gesta i to je odnos prema državi, rekao je premijer Duško Marković.

Iz Vlade je saopšteno da je Marković danas primio Alisu sa saradnicima povodom primopredaje Institutu za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore novog aparata za magnetnu rezonancu.

Aparat je vrijedan pola miliona eura od kojih je 400 hiljada eura donacija koju je obezbijedio Alisa.

Navodi se da se zahvalivši se Alisi na donaciji Marković ocijenio da je riječ o velikom činu za građane Crne Gore koji će omogućiti da djeca dobiju najbolju zdravstvenu zaštitu.

„Za nas u Crnoj Gori ovaj gest je više od humanosti. To je Vaš odnos prema našoj Državi. Građani Crne Gore će to znati da cijene“, rekao je Marković.

Alisa je, kako se navodi, rekao da je zadovoljan, što je dobio priliku da pomogne crnogorsko zdravstvo, da je zahvalan premijeru na efikasnoj realizaciji donacije i bivšem predsjedniku Vlade na ideji o prikupljanju donacija za magnetnu rezonancu.

Navodi se da su sastanku prisustvovali u ime grupe donatora iz Ujedinjenih Arapskih Emirata predsjedavajući i izvršni direktor Al Ansari Exchange Mohamed Al Ansari i izvršni direktor Holdinga Ali&Sons Šamis bin Ali Haflan al Daheri, koji su izrazili interesovanje za širenje poslovanja u Crnoj Gori odnosno za investiranje u našu zemlju.

Marković je u tom kontekstu upoznao sagovornike sa odličnim ekonomskim rezultatima i strateškim ciljevima Vlade kao i sa izuzetno povoljnim investicionom mogućnostima koje nudi Crna Gora.

Čelnici Holdinga Ali&Sons i Al Ansari Exchange iskazali su interesovanje za ponovni dolazak u Crnu Goru kako bi se podrobno upoznali sa investicionom ponudom

Navodi se da je u tom smislu dogovorena njihova naredna posjeta tokom koje bi trebalo da im budu predstavljeni konkretni resursi i projekti za njihove investicije, naročito u Sjevernom regionu.

Bonus video: