SPS na kongres DPS-a nije došao zbog djelova javnog istupa Đukanovića

Predsjednik IO SPS je rekao da ono što je inkorporirano u statut bilo koje političke organizacije ne može biti razlog za nekoga da oponira nekom dolasku.
53 pregleda 0 komentar(a)
Branko Ružić SPS, Foto: RTS.rs
Branko Ružić SPS, Foto: RTS.rs
Ažurirano: 24.05.2011. 13:26h

Predstavnici Socijalističke partije Srbije (SPS) i Demokratske stranke (DS) nijesu prisustvovali kongresu Demokratske partije socijalista (DPS) zbog stavova njenog predsjednika Mila Đukanovića o involviranosti Srbije u unutrašnja pitanja Crne Gore uoči tog skupa, saopšteno je iz SPS-a.

Predsjednik Izvršnog odbora SPS-a Branko Ružić je rekao da je nedolazak predstavnika te stranke na kongres DPS-a rezultat konsultacija i dogovora sa koalicionim partnerom - Demokratskom strankom (DS).

“Konsultacija na nivou dvije partije u Srbiji praktično je bila odgovor na djelove javnog istupa predsjednika DPS-a Mila Đukanovića u odnosu na navodnu involviranost Srbije u unutrašnja pitanja Crne Gore, što ni na koji način ne stoji“, kazao je Ružić.

Kako je rekao, ono što je inkorporirano u statut bilo koje političke organizacije ne može biti razlog za nekoga da oponira nekom dolasku.

Prema riječima Ružića, SPS se i dalje zalaže za plodotvornu saradnju sa DPS-om.

U SPS-u ocjenjuju da su popravili odnose prethodnih godina i smatraju da tako značajne partije treba da sarađuju realizujući ono što je najvažnije za region zapadnog Balkana, a to je dobrosusjedska saradnja.

"U tom smislu, ovo je bila samo jedna epizoda, ali to ni na koji način ne znači da komunikacija i saradnja prestaju", rekao je Ružić.

Bonus video: