SNS: Klintonova posjeta Crnoj Gori za svaku osudu i prezir

SNS podsjeća na žrtve tog bombardovanja, posebno ističući da je među njima bilo djece.
73 pregleda 0 komentar(a)
Bil Klinton, Foto: Savo Prelević
Bil Klinton, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.05.2011. 18:58h

Srpski nacionalni savjet (SNS) u Crnoj Gori i Demokratska srpska stranka kritkovali su danas crnogorsku vlast zbog dolaska bivšeg američkog predsjednika Bila Klintona u Budvu, zato što je on, kako su istakli, bio jedan od glavnih nalogodavaca NATO bombardovavanja SRJ 1999. godine.

SNS podsjeća na žrtve tog bombardovanja, posebno ističući da je među njima bilo djece.

SNS konstatuje da je Klinton došao u Beograd, ali da nije imao hrabrosti da se, kako se navodi, odšeta do Murina, Grdaličke klisure, Beograda i brojnih drugih mjesta širom bivše SRJ koju je zavio u crno”.

“Srbi nikada ne mogu zaboraviti agresiju na SRJ 1999. godine, akcije američkih bombardera nad Republikom Srpskom 1994. i 1995. godine, kao ni bombardovanje Podgorice, Nikšića, Niša, Beograda i drugih gradova 1944. godine”, navodi se u saopštenju SNS-a.

Ukazuje da su žrtve u Murina dovoljne da nijedan građanin Crne Gore ne može govoriti o evroatlantskim integracijama i ulasku u NATO, bez stida na licu i bez poniženja u duši.

Zato je Klintonov boravak u Crnoj Gori za svaku osudu i prezir jer uznemirava mrtve i potcjenjuje one koji su preživjeli”, stoji u saopštenju.

Demokratska srpska stranka je osudila organizovanje budvanske konferencije i dolazak Klintona, ali i bivših predsjednika Hrvatske i Slovenije, Stjepana Mesića i Milana Kučana.

Bonus video: