Svega 20-ak građana na Facebook protestu, opozicioni lideri nisu došli

“Opstrukcija nekih partija, osim SNP-a, je apsolutno uspjela”, rekao je Robert Velašević
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.05.2011. 18:24h

Svega dvadesetak građana okupilo se na Fejsbuk uličnim protestima, koje organizuje nevladina organizacija “Libertas”. Iako je proteste podržao predsjednik SNP-a Srđan Milić, nijedan od lidera opozicije nije prisustvovao okupljanju ispred Skupštine Crne Gore.

“Iako nas je podržao lider SNP-a Milić, danas oni nijesu pokazali svojim prisustvom da su dovoljno motivisani da nas podrže i da nam pomognu zarad svih ciljeva koje smo istakli, a sumnjam da je izlaznost mala zbog vremenskih prilika”, istakla je portparolka NVO “Libertas” Ljubica Gojković.

Navodeći da se osjeća “pomalo iznevjereno zbog izostanka predstavnika opozicije”, Gojković je navela da im je cilj bio da se pokaže motivisanost, ambicija i fleksibilnost cijelog opozicionog tijela.

“Posebno SNP-a koji nas je podržao, a da vidimo da li bi oni bili dovoljno fleksibilni da nas podrže, da pokažu svoje drugačije mišljenje. Osjećamo se pomalo iznevjereno danas zbog svega, ali nećemo posustati”, poručila je Gojković.

Predsjednik NVO “Libertas” Robert Velašević ocijenio je da je okupljanje takvo zbog “opstrukcije nekih opozicionih stranaka”.

“Opstrukcija nekih partija, osim SNP-a, je apsolutno uspjela”, rekao je Velašević.

On je rekao da je Vasilije Miličković, koji se u žiži javnosti našao nakon incidenata na njegovoj imovini kuda treba da prođe mini-obilaznica, živi dokaz koliki su Crnogorci humanisti. Velašević je kazao da su Crnogorci pokazali i koliko su ga podržali u borbi protiv "šefa građevinske mafije Miomira Mugoše".

“Ovih 20 ljudi su ovdje danas najhrabriji građani Crne Gore. Poručujem tzv. liderima opozicije , osim SNP-a, koja nam je, koliko- toliko pomogla, da ih je stid i sram”, rekao je Velašević.

Navodeći da prvi put prisustvuje uličnim protestima, jer ranije nije bio u zemlji kada su se održavali, Miličković je kazao da će podržati svaku narednu šetnju.

“Meni je Crne Gore bilo dosta, ja sam u njoj uživao sjajno, ali ja imam djecu i zbog njih se borim. I za dijete premijera Igora Lukšića ću da se borim, za njegovu pravnu državu”, rekao je Miličković.

Protestanti su ispred Skupštine isticali transparente na kojima je pisalo “Ne plašim se”, kao i “Izbori” i “Ostavka”.

Galerija

Bonus video: