Lukšić: Dobro je ako Đukanović bude šef partije

Apsolutno sam spreman da snosim odgovornost za svoje postupke i ne treba mi niko iza koga bih se krio, kazao je Lukšić
0 komentar(a)
lukšić, Foto: Gov.me
lukšić, Foto: Gov.me
Ažurirano: 26.04.2011. 18:13h

Premijer Igor Lukšić ocijenio je kao “pozitivnu vijest” to što su svi opštinski odbori DPS predložili Mila Đukanovića za predsjednika partije na Kongesu zakazanom za 21. maj.

Prema njegovim riječima, eventualni izbor Đukanovića za predsjednika DPS-a neće umanjiti autonomiju vlade.

„Aspolutno ne mislim da je time ugrožen prostor za moj rad. Gospodin Đukanović je neprocjenjivo važan za DPS i ukoliko on odluči da prihvati kandidaturu opštinskih odbora, mislim da će to biti u funkciji jakog pozicioniranja DPS-a i u budućim izbornim izazovima. Zbog toga je to asolutno pozitivna vijest“, rekao je Lukšić novinarima u Kolašinu.

Lukšić je ocijenio da promjene Ustava iz oblasti pravosuđa mogu biti usvojene do jula, ako za to bude entuzijazma

„Apsolutno sam spreman da snosim odgovornost za svoje postupke i ne treba mi niko iza koga bih se krio“, kazao je Lukšić.

Od trke ko će prvi predložiti ustavne promjene mnogo je važnije obezbijediti kvalitetet kako bi bili sigurni da, kada je Ustav u pitanju, nemamo nikakvu dilemu da je pravosuđe potpuno nezavisno kako bi tako doprinijeli ispunjavanju evropskih obaveza“, rekao je Lukšić ranije u Bijelom Polju.

Lukšić je ocijenio da promjene Ustava iz oblasti pravosuđa mogu biti usvojene do jula, ako za to bude entuzijazma.

SNP je navajo da će inicirati promjene Ustava do kraja mjesca, ako to u međuvremenu ne učini Vlada.

Lukšić je dodao da Ministarstvo pravde priprema amanadamane na Ustav koje bi trebala da utvrdi Vlada, da bi nakon toga bili procesirani parlamentu.

“Ministarstvo pravde je pripremilo, a Vlada potvrdila i dostavila parlamentu, analizu potrebe o promjeni Ustava. Mislim da je ta analiza kvalitetno urađena, tako da je praktično gotova osnova za pripremu samih amandmana”, podsjetio je Lukšić.

Bonus video: