Lukšić propovjeda šta je to dobar vjernik

Za razliku od Đukanovića koji se deklarisao kao ateista, Lukšić je prvi put pokazao odnos prema vjeri na ceremoniji sahrane ostataka Ivana Crnojevića kada se prekrstio nad kovčegom
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.04.2011. 12:30h

Premijer Igor Lukšić iskoristio je mogućnost fejsbuk video poruke kako bi svim hrišćanima čestitao Uskrs.

Obraćajući se svojim Fejsbuk prijateljima kojih je 10.350, premijer je komentarisao najčešće postavljena pitanja na njegovom profilu koja se odnose na reformu tržišta rada, proteklog popisa. Ipak, progovorio je i o važnosti poštovanja božjih i zemaljskih zakona.

Da bismo do kraja promovisali vjeru u božje zakone...

"Potrebno je svi mi koji vjerujemo prihvatimo da je dobar vjernik onaj koji poštuje božje, ali i zemaljske zakone. Stoga je važno u ovim danima promovisati toleranciju, međusobno razumijevanje i oko najtežih pitanja oko kojih se sukobljavamo, sjesti i tražiti rješenje. Ne može biti bilo koje pojedinačno rješenje sadržano u izboru da ignorišemo zemaljske zakone", kaže premijer u poruci.

Sticajem okolnosti istog dana i pravoslavni i katolički vjernici slave Uskrs, pa Lukšić kaže da su to blagi dani koje treba poštovati.

"S druge strane, da bismo do kraja promovisali vjeru u božje zakone, treba da prihvatimo da smo različiti, da imamo različite potrebe i da stalni dijalog i komunikaciju možemo doći do najboljeg izbora. Podsjećajući na te vrijednosti korist priliku da čestitam Uskrs i da izrazim želju da se uskoro suočim sa novim komentarima koje ću imati priliku da komentarišem u narednoj video poruci", dodaje on.

Za razliku od svog prethodnika Mila Đukanovića koji se deklarisao kao ateista, Lukšić je svoj odnos prema vjeri pokazao još kao ministar finansija, na ceremoniji sahrane ostataka Ivana Crnojevića kada se prekrstio nad kovčegom.

Bonus video: