Ranku Čarapić saslušavaju 4. maja o propustima u vezi sa klanom Darka Šarića

Termin saslušanja određen je nakon zahtjeva Konjevića, koji je članove odbora podsjetio na dogovor da sa tužiteljkom razgovaraju do kraja aprila
0 komentar(a)
Odbor za bezbjednot, Foto: Savo Prelević
Odbor za bezbjednot, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.04.2011. 06:48h

Kontrolno saslušanje vrhovne državne tužiteljke Ranke Čarapić povodom propusta u akciji “Balkanski ratnik” biće održano 4. maja, saznaju “Vijesti”.

Takav dogovor je postignut u neformalnim konsultacijama članova odbora za bezbjednost i odbranu, nakon što to radno tijelo ni tokom gotovo jednočasovne jučerašnje rasprave nije moglo da odredi datum saslušanja.

Termin saslušanja određen je nakon zahtjeva Raška Konjevića (SDP), koji je članove odbora podsjetio na prethodni dogovor da sa tužiteljkom razgovaraju do kraja aprila.

Odbor za bezbjednost odlučio je da razgovara sa Čarapićevom, nakon što na kontrolnom saslušanju direktora Uprave policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost Veselina Veljovića i Vladana Jokovića, te direktora Uprave za sprečavanje pranja novca Predraga Mitrovića, nijesu mogli da dobiju potpunu informaciju o propustima u akciji “Balkanski ratnik”, zbog kojih nijesu uhapšeni Darko Šarić i članovi njegovog kriminalnog klana.

Konjević je istakao da je državna tužiteljka imala vremena da dostavi izvještaj, upozoravajući da je morala pokazati više poštovanja prema odboru. Aludirajući na medijska prepucavanja Tužilaštva i Uprave policije, Predrag Bulatović iz SNP-a je predložio da Čarapićeva i pred članovima odbora podjeli svoje sumnje u angažovanost policije u borbi protiv organizovanog kriminala.

Goran Danilović (Nova) pozvao je članove odbora da nakon saslušanja tužiteljke zakažu razgovore sa direktorom policije, kako bi im objasnio povezanost ubistava u Budvi. On je podsjetio da je ubistvo Dragana Bećirovića treće koje se desilo u Budvi u prethodna tri mjeseca.

Bonus video: