Bojanić: Kolašin je grad velikih potencijala i izraženog siromaštva, paradoks koji nije smio da se dogodi

Kolašin, prema njegovim riječima, zaslužuje i otvaranje većeg sistema drvoprerade
169 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 04.04.2018. 10:53h

Sjever Crne Gore, pa i Kolašin su žrtve neravnomjerne raspodjele sredstava na nivou države. Takvo stanje treba popravljati. Kao budući predsjednik države, trudiću se, koliko bude u mojoj moći, da Vlada poreskom politikom, a onda i ravnomjernom raspodjelom sredstava zaustavi propadanje sjevera, a zatim i omogući bolje uslove za život građana, poručio predsjednički kandidat većeg dijela opozicije Mladen Bojanić, tokom neformalnog druženja sa Kolašincima na ulicama toga grada.

On smatra da je dosadašnja podrška sjeveru bila samo deklarativna.

Jedini način za promjene na bolje, tvrdi Bojanić je otvaranje novih radnih mjesta, pospješivanjem malog i srednjeg biznisa.

Kolašin, prema njegovim riječima, zaslužuje i otvaranje većeg sistema drvoprerade.

Bojanić je u razgovoru sa građanima podsjetio i na procese uništenja nekad uspješnih kolašinskih preduzeća i statističke podatke o iseljavanju iz tog grada.

"Ovo je grad velikih potencijala i izraženog siromaštva. To je paradoks koji nije smio da se dogodi“- rekao je on.

Predsjednički kandidat većeg dijela opozicije kazao je i da ima posebnu vezu sa Kolašinom, te ga doživljava kao "svoj drugi grad".

Bojanić je već godinama član Društva prijatelja Kolašina, a kako je rekao, mnogo vremena provodi na skijaškim stazama na Bjelasici i u druženju sa članovima istoimenog planinarskog kluba.

"Poznajem dobro i probleme i život Kolašinaca, ali i mogućnosti ovog dijela Crne Gore. Za 12 godina, koliko je ovo moj drugi grad, u njemu nijesam doživio nikavu neprijatnost i prihvatili su me kao da sam ovdje rođen. Imaću i institucionalnu i ličnu obavezu da omogućim kvalitetniji život Kolašincima i uslove koji ih neće tjerati da odlaze iz svog grada", obećao je Bojanić.

Slično druženje sa građanima, kako je rekao, "bez tjelohranitelja i opušteno", prije velikog promotivnog skupa koji počinje u 20 sati u Bijelom Polju imaće i u Mojkovcu i Tomaševu.

Galerija

Bonus video: