premijerski sat

Krivokapić više ne prati premijera do vrata

Iako je Đukanovićevo prisustvo u parlamentu po pravilu izazivalo varnice skupštinskoj sali, Lukšić nije ulazio u oštre polemike sa poslanicima opozicije.
0 komentar(a)
Premijerski sat, Foto: Savo Prelević
Premijerski sat, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.02.2019. 00:12h

Da se nešto promijenilo od kada je Milo Đukanović napustio izvršnu vlast potvrdila je i današnja sjednica na kojoj je premijer Igor Lukšić pred poslanicima prvi put odgovarao kao premijer.

Iako je Đukanovićevo prisustvo u parlamentu po pravilu izazivalo varnice skupštinskoj sali, Lukšić  nije ulazio u oštre polemike sa poslanicima opozicije.

Lukšić, poput njegovog prethodnika, kod opozicije nije izazivo nervozu, ali ni strahopoštovanje kod kolega iz vladajuće koalicije.

Tako su pojedni ministri na sjednicu došli nakon Lukšića, a pojedini poslanici vladajuće koalicije nijesu ni prisustvovali sjednici ili su izlazili iz sale tokom rasprave.

Iako je u vrijeme Đukanovićevog vođenja Vlade predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić nakon sjednice, po pravilu, davao kratku pauzu kako bi premijera ispratio iz Skupštine, sjednica je nastavljena bez prekida, a Krivokapić je ostao u sali dok je Lukšić izlazio iz zgrade.