Odluka o Žariću 20. marta

U međuvremenu, stranke prisutne u Generalnom konzulatu tokom incidenta kao i predstavnici crnogorske dijaspore u Njemačkoj Ministarstvu su dostavile dodatne informacije.
60 pregleda 0 komentar(a)
Konzulat u Frankfurtu, Foto: Arhiva Vijesti
Konzulat u Frankfurtu, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 01.03.2011. 09:37h

Kolegijum Ministarstva vanjskih poslova do 20. marta će donijeti odluku u slučaju Slobodana Žarića, konzula Crne Gore u Frankfurtu.

Ulcinjanka Mirsada Kurtović nedavno je optužila Žarića da je u crnogorskom konzulatu u Frankfurtu maltretirao početkom februara, a potom se i umalo fizički obračunao s njom zato što se na albanskom jeziku obratila njegovom kolegi Nikoli Ljuljđuraju.

“Kolegijum MVP je na sjednici održanoj u petak 25. februara 2011. godine razmotrio Izvještaj generalnog sekretara Ministarstva i direktora direkcije za konzularne poslove povodom incidenta koji se nedavno dogodio u Generalnom konzulatu Crne Gore u Frankfurtu, u kojem je jedan od učesnika bio konzul Slobodan Zarić”, kazao je “Vijestima” v. d. generalnog direktora Direktorata za konzularne poslove i dijasporu Ivan Milić.

On je dodao da su, u međuvremenu, stranke prisutne u Generalnom konzulatu tokom incidenta kao i predstavnici crnogorske dijaspore u Njemačkoj Ministarstvu dostavile dodatne informacije.

“Polazeći od ove, kao i od činjenice da se konzul Žarić, po nalazu ljekara, nalazi na bolovanju do 20. marta tekuće godine, i da samim tim trenutno ne obavlja redovne poslove u GK u Frankfurtu, Kolegijum Ministarstva će do 20. marta ove godine ponovo razmotriti sve relevantne činjenice i donijeti odgovarajuću odluku”, rekao je Milić.

Bonus video: