Vučinić: Civilno društvo može pomoći ministarstvu idejama

Predstavnici civilnog sektora istakli su da stoje na raspolaganju kad je u pitanju saradnja u treninzima i obuci državnih službenika, kampanjama i forumima
67 pregleda 0 komentar(a)
Boro Vučinić, Foto: Vesko Belojević
Boro Vučinić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 25.02.2011. 18:31h

Ministar odbrane Boro Vučinić ocijenio je da civilno društvo može pomoći njegovom ministarstvu kvalitetnim idejama i konkretnim projektima.

Na konsultativnom sastanku sa predstavnicima civilnog sektora, održanim juče u Ministarstvu odbrane (MO), Vučinić je predstavio “pokazatelje poboljšanja zaposlenih od osnivanja MO do danas, u kontekstu zatečenog stanja i naslijeđenih problema”.

"Plate oficirima su uvećane za 70, podoficirima 90, a vojnicima po ugovoru 146 odsto, odnosno jedan i po put. Riješeno je stambeno pitanje za veliki broj porodica i u narednom periodu to će biti nastavljeno. Novim Zakonom o Vojsci omogućeno je sindikalno organizovanje, što ranije nije bilo moguće“, kazao je ministar Vučinić.

Kako je navedeno u saopštenju MO, dogovorena je formalna linija komunikacije u koordinaciji projekata u koji se odnose na istraživanje javnog mnjenja, monitoring reforme sektora odbrane, slobodan pristup informacijama.

“Predstavnici civilnog sektora istakli su da stoje na raspolaganju kad je u pitanju saradnja u treninzima i obuci državnih službenika, kampanjama i forumima na temu približavanja javnosti svih benefita koje donosi članstvo Crne Gore u NATO-u, te adekvatna percepcija posljedica neuništavanja oružja”, piše u saopštenju.

Dodaje se da su na sastanku bili predstavnici ALFA centra,Euro-atlantskog kluba, Centra za demokratsku tranziciju, NVO Spona, MANS-a, Akcije za ljudska prava , CEDEM-a i CRNVO-a.

Bonus video: