Konjević: SNP se lažno predstavlja kao građanska partija

Konjević je kazao da odlazak na sastanak koji je okupljao srpsku dijasporu pokazuje da vrh SNP-a ne može da se otrgne iz zagrljaja onih koji su ih politički stvorili.
0 komentar(a)
Bulatović Konjević, Foto: Arhiva Vijesti
Bulatović Konjević, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 10.02.2011. 12:13h

Socijalistička narodna partija je odlaskom u Beograd na svesrpski sastanak pod pokroviteljstvom Borisa Tadića još jednom potvrdila da nije građanska partija, iako pokušava da se tako predstavi, ocijenjeno je iz SDP-a.

Poslanik SDP-a Raško Konjević kazao je da odlazak na sastanak koji je okupljao srpsku dijasporu pokazuje da vrh SNP-a ne može da se otrgne iz zagrljaja onih koji su ih politički stvorili i da i danas upravljaju njima želeći da sprovode svoju paternalističku politiku prema Crnoj Gori.

"SNP i ostala prosrpska opozicija ne mogu ni skoro pet godina nakon obnove nezavisnosti da se izbore za svoju političku samostalnost od Beograda i okrenu se Crnoj Gori. Verbalno zalaganje za evropske vrijednosti, a istovremeni pohod na kanabe kod Tadića slikovito podsjeća na događaje u kojima se samo promijenio predsjednik Srbije i predsjednik SNP-a, a navike i zadaci prosrpske opozicije su ostali isti" konstantno politički destabilizovati Crnu Goru", rekao je Konjević "Vijestima".

On je dodao da prisustva potpredsjednika SNP-a na sastancima u manastiru Ždrebaonik i u Beogradu predstavljaju samo još jednu potvrdu da u opoziciji u Crnoj Gori, osim PzP-a, nema partije građanske profilacije.

"A duvanje u nacionalne trube i poštovanje evropskih vrijednosti ne idu jedno s drugim", zaključio je Konjević.

U SNP-u nijesu htjeli da objasne zbog čega su uporno pokušavali da sakriju da su dobili poziv iz Tadićevog kabineta da dođu u Beograd kao predstavnici Srba i zašto je lider SNP-a Srđan Milić, koji je bio na prošlom sastanku, ovaj put poslao svog potpredsjednika Radomana Gogića.

Šef Medijskog centra SNP-a Dragan Koprivica novinare je uputio na Milića, ali on nije htio da se javi na telefon niti da odgovori na poruke.

Gogić takođe nije odgovarao na pozive.

Bonus video: