SNP: Crna Gora mimo svojih interesa mora bespogovorno da sluša zapadne nalogodavce

„Crna Gora je stara, ponosna država, stoga, gospodo iz vlasti, pokažite više dostojanstva“, navodi se u saopštenju.
141 pregleda 1 komentar(a)
SNP logo, Foto: Miloš Rudović
SNP logo, Foto: Miloš Rudović
Ažurirano: 28.03.2018. 13:26h

Odluka Vlade da se ruski diplomata protjera iz Crne Gore ukazuje na to da Crna Gora, mimo svojih interesa mora bespogovorno da sluša svoje zapadne nalogodavce, ocijenila je Socijalistička narodna partija (SNP).

Crna Gora je proglasila jednog ruskog diplomatu za persona non grata i uskratila saglasnost za djelovanje počasnog konzula Ruske Federacije saopšteno je iz Vlade.

Iz SNP je saopšteno da se pored vjekovnog prijateljstva sa Rusijom, tradicionalnih i dobrih ekonomskih odnosa dva naroda, kako su kazali, talas „rusofobije“ sa Zapada mora poštovati, makar se crnogorski narod ne slagao sa tim.

„Solidarisanje sa Velikom Britanijom koja je, voljom svojih građana, izašla iz Evropske unije i odluka da se protjera jedan ruski diplomata iz Crne Gore, ukazuje na to da Crna Gora, mimo svojih interesa mora bespogovorno da sluša svoje zapadne nalogodavce“, kaže se u reagovanju.

Navodi se da je slično bilo i sa priznanjem Kosova kada je, po priznanju premijera Duška Markovića, čak 85 odsto naroda bilo protiv te nezavisnosti.

„Crna Gora je stara, ponosna država, stoga, gospodo iz vlasti, pokažite više dostojanstva“, dodaje se u saopštenju.

Oni su pozvali vlasti da se sjete ponositih predaka i konsultuju sa svojim narodom, a ne sa svjetskim „gospodarima sudbina“.

„Važnija je narodna volja od naredbodavaca sa strane“, poručili su iz SNP-a.

Bonus video: