Metin savjetnik podržao Albanski forum na izborima u Tuzima

Gaši je sa ambasadorom Albanije u Crnoj Gori Ridi Kurtezijem posjetio rodnu kuću albanskog nacionalnog heroja Ded Đon Ljulja u selu Barlaj
913 pregleda 0 komentar(a)
Podržao albansku listu: Gaši u selu Barlaj, Foto: Facebook
Podržao albansku listu: Gaši u selu Barlaj, Foto: Facebook

Fljamur Gaši, savjetnik predsjednika Albanije Ilira Mete, pozvao je Albance u Malesiji da glasaju za albansku koaliciju na lokalnim izborima u Tuzima. Gaši je savjetnik albanskog predsjednika za regionalna pitanja, a bio je i ambasador Albanije u Bosni i Hercegovini.

“Očekujem da će se lokalni izbori održati u mirnoj i demokratskoj atmosferi. Nadam se da će Albanci glasati za listu Albanskog foruma i time pokazati opredijeljenost ka euro-atlantskim integracijama”, rekao je Gaši za portal Malesia.org.

Gaši je sa ambasadorom Albanije u Crnoj Gori Ridi Kurtezijem posjetio rodnu kuću albanskog nacionalnog heroja Ded Đon Ljulja u selu Barlaj.

Oni su, kako se navodi, željeli da time pokažu na istorijski značaj i podršku koju je Malesija davala albanskom narodu.

Podršku koaliciji Albanske alternative (AA), Demokratskog saveza i Demokratske unije Albanaca (DUA), između ostalih, dali su i manekenka porijeklom iz Malesije Emina Čunmuljaj, kao i i bivši kosovski ministar za dijasporu Valjon Murati.

Albansku koaliciju su ranije podržala i udruženja dijaspore u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) koja su pozvala sunarodnike da dođu na izbore u nedjelju. Oni su poručili da bi time bio zaokružen projekat samostalne opštine za koji su se dijaspora i albanske stranke godinama zalagale.

Osim Albanskog foruma, na izborima koji se održavaju u nedjelju, učestvuju i Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokrate (SD), Bošnjačka stranka (BS), Demokratska Crna Gora i Socijalistička narodna partija (SNP).

Bonus video: