Demokrate: Naš aktivista priveden zbog performansa u Danilovgradu

Iz Demorkatske Crne Gore su pozvali građane da im se 9. marta u 16 časova pridruže na protestu na Trgu 9. decembar - preko puta Opštine Danilovgrad
5079 pregleda 9 komentar(a)
Sa performansa Demokrata u Danilovgradu, Foto: Demokratska Crna Gora
Sa performansa Demokrata u Danilovgradu, Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora saopštila je da je aktivisti Mladih demokrata priveden u centru Danilovgrada dok je "izražavao svoje političko uvjerenje".

Iz Demokratske Crne Gore je saopšteno da je aktivista po prijavi Prve banke priveden u stanicu policije.

Aktivista Mladih demokrata u policijskom vozilu

"Naime, dok je aktivista Mladih demokrata mirno protestvovao u centru grada, u ulici koja je zatvorena za saobraćaj, došlo je policijsko vozilo iz kojeg je izašao policijac u civilu i rekao mladom aktivisti da mora da ga privede u policijsku stanicu Danilovgrad. Tom prilikom, policijski službenik nije mu saopštio njegova prava, niti mu je dao bilo kakva zapisnik o privođenju", navodi se u saopštenju.

Dodaju da je policijski službenik aktivisti "kazao da se nalazi ispred Prve banke, kao i da navodno plaši ljude i djecu".

Sa performansa

"O tome da je u pitanju puka izmišljotina i neutemeljeni navod da je predstavnik Mladih demokrata plašio djecu, govori i fotografija da je upravo suprotno, jer je veliki broj djece htio da se slika sa aktivistom Mladih demokrata".

Iz Demokratske Crne Gore tvrde da je njihovom aktivisti u Centru bezbjednosti Danilovgrad upućene prijetnje riječima "nemoj slučajno da se opet pojaviš na istom mjestu sa maskom, jer ako se desi bilo kakvo razbojništvo u Danilovgradu ti ćeš biti glavno osumnjičeni".

Iz Demorkatske Crne Gore su pozvali građane da im se 9. marta u 16 časova pridruže na protestu na Trgu 9. decembar - preko puta Opštine Danilovgrad.

Bonus video: