Đeljošaj: DPS da se upita zašto niko neće sa DPS Tuzi, slavlje uz albansku zastavu pokazuje demokratski kapacitet države

"Naši simpatizeri u trenucima slavlja, nijesu nikoga vrijeđali, provocirali ili ugrozili. U Crnoj Gori žive različite nacije i vjere, Albanci su dokazali i pokazali na djelu da su branitelji građanske Crne Gore, za razliku od onih koji nas kritikuju i šire laži"
13911 pregleda 31 komentar(a)
Đeljošaj, Foto: Filip Roganović
Đeljošaj, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 06.03.2019. 15:39h

Partnerska poruka za DPS Crne Gore, najbolje bi bilo da se upitaju zašto niko neće da ima posla i vlast sa lokalnim DPS Tuzi, jer svako ko se bavio tuđim dvorištem, a preskočio svoje pogriješio je, saopštio je danas Nik Đeljošaj, nosilac liste Albanskog foruma na lokalnim izborima u Tuzima održanim u nedjelju.

Nakon ponovnog brojanja glasova, Albanski forum koji čine Albanska Alternativa (AA), Demokratski savez Albanaca (DS) i Demokratska unija Albanaca (DUA) ima 16 mandata, Demokratska partija socijalista (DPS) 10, Bošnjačka stranka četiri, a Socijaldemkrate i Demokrate po jedan.

"Za deset godina vladanja Malesijom, bukvalno nijedan kapitalni projekat nisu završili, ali se nijesu ni zalagali da nešto urade i zbog ovih činjenica građani Malesije su im uskratili povjerenje. Dvije od tri partije naše koalicije su vlast na državnom nivou sa DPS-om, sve naše partije su dominantno podržale sve političke procese u Crnoj Gori i znamo da izdvojimo lokalni i državni nivo. Državna vlast u kojoj smo i mi je u ovom mandatu dosta radila na napretku, a pogotovo ostvarivanju manjinskih prava, a jedan od zajedničkih projekata je i opština Tuzi, ne povlačimo se na pola puta, niti zabijamo nož u leđa, istrajaćemo do kraja da sve što smo zajednički zacrtali ostvarimo. Svako ko ne poštuje volju građana na demokratskim izborima će napraviti grešku", napisao je Đeljošaj na svom Fejsbuk profilu.

On je kazao da je izborna kampanja i sam izborni dan je protekao u fer i demokratskoj atmosferi, na šta su kako navodi doprinos dali učesnici izbora, ali i institucije koje su organizovale i sprovele izbore.

"Pozivam sve izborne liste, da se povuku u pokušajima promjene volje birača raznim postizbornim manipulacijama. Svi zapisnici su potpisani od svih, nakon prebrojavanja su ponovo potpisani i za nas je ovo kraj, sve je čisto i jasno. Svim izabranim odbornicima čestitam uz nadu da ćemo zajedno raditi na dobrobit svih građana Malesije", rekao je Đeljošaj.

On je naveo da je na hiljade ljudi je slavilo pobjedu Albanskog foruma u nedjelju veče, na kako je rekao istorijskim prvim izborima za opštinu Tuzi, "bez ijednog najmanjeg incidenta, čime su građani Malesije pokazali visoki nivo odgovornosti i kulture".

"Naši simpatizeri u trenucima slavlja, nijesu nikoga vrijeđali, provocirali ili ugrozili. U Crnoj Gori žive različite nacije i vjere, Albanci su dokazali i pokazali na djelu da su branitelji građanske Crne Gore, za razliku od onih koji nas kritikuju i šire laži. Slavlje uz albansku zastavu, neće ugroziti nijednu tekovinu crnogorskog društva, naprotiv, pokazuje demokratski kapacitet države. Svakako, svima je jasno da ovdje nije problem slavlje koje su organizovale naše pristalice, nego pokušaj da se naš fenomenalan izborni rezultat i podrška građana koju smo dobili stavi u drugi plan", rekao je Đeljošaj.

Mnogo bure u dijelu javnosti izazvalo je i slavlje Albanskog foruma u Tuzima, sa albanskim i zastavama Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) i poklicima OVK.

Đeljošaj je poručio da su "navikli da budu dežurni krivci".

"Bili smo napadnuti 1998. godine kada smo podržali Đukanovića, takođe 2006. godine smo bili meta napada zajedno sa dijasporom jer smo podržali nezavisnu Crnu Goru, podržali smo Crnu Goru u NATO i na sličan način smo bili izloženi napadima kao i prošle godine kada smo podržali na predsjedničkim izborima zajedničkog kandidata partija iz vlasti g. Đukanovića, ali kao i svaki put, bili odlučni i istrajni u svojim odlukama kao i danas", naveo je Đeljošaj.

Noisliac liste Albanskog foruma je dodao i da oni koji gube imaju pravo da se ljute, ali nemaju pravo da ovoliko manipulišu.

"Albanski forum je odgovorna i dosljedna politička organizacija ali u potpunosti mirna na sve ove provokacije, jer znamo da smo pobijedili i znamo da slavlje naših pristalica nije ugrozilo niti će ugroziti nikoga, naprotiv, uvjek smo spremni da branimo sva dostignuća koja smo zajednički dostigli naravno svjesni i spremni da ispravimo svaku eventualnu grešku", napisao je Đeljošaj.

Po njegovim riječima, brojke su jasne.

"Albanski forum ima stabilnu većinu sa manjim strankama, da li će to biti SD, Demokrate ili BS, ne zavisi samo od nas. Mi i u prethodnom mandatu smo bili jedina opština u kojoj na vlast nijesu bile sve partije koje su vlast na državnom nivou, nijesmo pravili buku, nego dostojanstveno prihvatili status opozicije i dali veliki doprinos kada je bilo potrebno da se podrži sve što je bilo u interesu građana. Znamo da su ove brojke povod ove necivilizacijske kampanje protiv nas a pogotovo na neprimjernom izvještavanju RTCG-a", poručio je Đeljošaj.

Bonus video: