PREDSJEDNIK DPS NIKŠIĆ REAGOVAO NA SAOPŠTENJE DEMOKRATA

Mitrović: Čudim se do kog se stepena nečasnosti spušta družina Demorkata

On u obraćanju poslaniku Demokrata Momu Koprivici, poručuje da nije vrijedno blaćenje njega kao čovjeka, pomenutih mladića i oko 100 članova njihovih porodica
4699 pregleda 15 komentar(a)
Mitrović, Foto: Dps.me, Dps.me, Dps.me, Dps.me
Mitrović, Foto: Dps.me, Dps.me, Dps.me, Dps.me

Današnje saopštenje OO Demokrata Nikšića umjesto da izazove moju političku reakciju izazva nevjericu i ljudski čuđenje, do kog stepena nečasnosti, neukusa i politikanstva može da se spusti drug i družina iza koje stoji logo OO Demokrata, saopštio je predsjednik OO DPS Nikšić, Ivan Mitrović.

On je reagovao na današnje optužbe Demokrata koje tvrde da Mitrović "regrutuje lica iz kriminalnog miljea za obračun sa političkim protivnicima"

"Ajde i da prihvatim kao političko neiskustvo i pokušaj sceniranja političkih afera da se lični sukob gospodina Koprivice sa mladićima, svojim komšijama, sugrađanima prebaci na politički teren, radi dnevnih, sitnopolitičkih poena, ali ne mogu prihvatiti kao čovjek da se zarad tog pod noge baca lično i porodično poznanstvo i prijateljstvo", saopštio je Mitrović.

On u obraćanju poslaniku Demokrata Momu Koprivici, poručuje da nije vrijedno blaćenje njega kao čovjeka, pomenutih mladića i oko 100 članova njihovih porodica.

"I sada je potpuno jasno što iako kao prijatelji sjeđesmo sa iste strane stola, u političkom smislu sjedimo na suprotnim. Jer za mene postoji nešto svetije od bavljenja politikom".

Kako dodaje Mitrović, začuđen je iznesenim insinuacijama, imajući u vidu da ga Koprivica lično poznaje i da je "duboko svjestan da mi neprimjerene radnje koje mi stavlja na teret nijesu svojstvene i ne priliče".

"Lično smatram, a što je ujedno i stav cijele partije da nasilje nije i ne smije biti način rješavanja bilo kakvog neslaganja u svim segmentima ličnog i društvenog života. Zato između ostalog i pripadam DPS-u, kao i zbog toga što je ta partija kroz svoj dugogodišnji politički rad pokazala i dokazala da njeguje multietnički sklad, princip uvažavanja različitosti, pa i prava na različito političko opredjeljenje i u krajnjem, iako neshvatljivo, različit odnos prema sopstvenoj državi. To što vi (ti) imate drugačiji politički stav od nas i to što ste vi (ti) spremni da u jednom saopštenju, samo zato što drugačije misle povrijedite brojne sugrađane, ne daje vam za pravo da tvrdite da smo mi (ja) spremni na takav način odnošenja prema neistomišljenicima. Nakon ovog danas mnoge stvari postaju jasnije. Postaje jasno zašto smo mi ti kojima naši Nikšicani vjeruju, zašto smo mi ti koji uspješno vodimo ovaj grad, zašto smo mi ti koji njeguju evropske vrijednosti, zašto smo mi mi, a vi vi", navodi u svom reagovanju Mitrović.

"Na kraju, lično poznanstvo i porodično prijateljstvo za razliku od vas mene obavezuju da se prema njemu odnosim sa uvažavanjem, bez obzira na različite političke stavove mene i gdina Moma Koprivice. Zato ću sa ovim zaključiti svaku dalju polemiku na ovu temu", saopštio je predsjednik OO DPS Nikšić, Ivan Mitrović.

Preporučujemo za Vas