Bojanić: Cilj mi je da Crna Gora u mom mandatu postane punopravni član EU

Bojanić je naveo da će tokom kampanje organizovati osam skupova u većim gradovima, dok će ostala mjesta obilaziti i razgovarati sa građanima
134 pregleda 0 komentar(a)
Mladen Bojanić, Foto: Luka Zeković
Mladen Bojanić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 26.03.2018. 11:11h

Kandidat većeg dijela opozicije Mladen Bojanić saopštio je da će za njegovu predsjedničku kampanju biti izdvojeno 150.000 eura.

"To je primjereno ekonomskom trenutku u kome se Crna Gora i građani nalaze", rekao je Bojanić na konferenciji za novinare.

On je kazao da će kampanju finansirati uglavnom politički subjekti koji su ga podržali za kandidata i dodao da će biće omogućeno svim građanima dobre volje, privrednicima i kompanijama da doniraju novac.

Bojanić je naveo da će tokom kampanje organizovati osam skupova u većim gradovima, dok će ostala mjesta obilaziti i razgovarati sa građanima.

On je kazao da neće sprovoditi politiku nijednog političkog subjekta koji ga je podržao, niti je to od njega traženo.

"Bio sam nezavisni poslanik, mogao sam da se pridružim nekoj od političkih partija, ali sam izabrao svoj put", rekao je Bojanić i poručio da vjeruje u sinergiju opozicionih glasova.

On je kazao da je cilj kampanje da pokaže građanima da je on kandidat koji može da pomogne da Crna Gora postane moderna evropska država zasnovana na punoj vladavini prava i nezavisnosti institucija.

"Boriću se protiv onog što predstavlja drugi kandidat - protiv korucije, kršenja ljudskih prava, nepotizma", rekao je Bojanić.

On je naveo da mjesto predsjednika države doživljava kao instituciju koja treba da utiče na sve aktere politličkog i javnog život, da sjednu i nađu najbolja rješenja za probleme koji tište Crnu Goru.

"Kada budem predsjednik Crne Gore apsolutno sam spreman da o tim temam razgovaram sa svim političkim akterima", dodao je on.

Bojanić je poručio da će učiniti sve da za vrijeme njegovog mandata Crna Gora uđe u EU "uzdignutog čela, ponosna, bez gledanja kroz prste".

"Cilj mi je da budemo prava, moderna evropska država, sa tradicijom“, naveo je Bojanić.

On je rekao da će u kampanji njegovi najbliži saradnici biti Boris Marić, Mila Kasalica i Aleksandar Damjanović koji su došli po prijateljskoj liniji.

"Nemam šefa tima i neću se ponašati kao političke partije", kazao je Bojanić.

On je rekao da priželjkuje da pobijedi u prvom krug.

"Ali ako bih realniji bio, očekujem drugi krug gdje će se stvari rasčistiti", zaključio je Bojanić.

Bonus video: