URA Tivat: Za požar odgovorna nemarna i nebrižna vlast DPS, SD i HGI

"Veliki požar je prijetio da zahvati okolni prostor pod šumom i obližnji aerodrom, a i životi vatrogasaca su bili pod rizikom od opasne intervencije"
1656 pregleda 1 komentar(a)
Požar na nelegalnoj deponiji u Tivtu, Foto: Građanski pokret URA
Požar na nelegalnoj deponiji u Tivtu, Foto: Građanski pokret URA

Iz Građanskog pokreta URA Tivat danas su pozvali na odgovornost za požar koji se desio na lokalitetu PD "Montepranzo" u blizini aerodroma Tivat.

Poručili su da je za jučerašnji požar odgovorna nemarna i nebrižna lokalna vlast u Tivtu koju čine Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokrate (SD) i Hrvatska građanska inicijativa (HGI), a za koju tvrde da kontinuirano uništava Tivat.

"Naime pomenuta lokacija je data na korišćenje JKP (Javmno-komunalno preduzeće) Tivat koje je tu napravili nelegalnu deponiju smeća, automobilskih guma i drugog otpadnog materijala. Veliki požar je prijetio da zahvati okolni prostor pod šumom i obližnji aerodrom, a i životi vatrogasaca su bili pod rizikom od opasne intervencije. Gusti crni dim sa opasnim gasovima najvjerovatnije od zapaljene deponije guma se širio po okolnim naseljima", saopštili su GP URA Tivat.

Bonus video: