Demokrate o napadu na Tomkića: Markoviću, dovoljno je da pogledate u vaš politički subjekt

"Berane je već, maćehinskom politikom odnarođenog režima koji je uništio privredu i svakog Beranca doveo na rub egzistencije, od miroljubivog grada postalo geto", navele su beranske Demokrate
4567 pregleda 1 komentar(a)
Demokrate u Beranama, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokrate u Beranama, Foto: Demokratska Crna Gora

Opštinski odbor Demokratske Crne Gore u Beranama danas je pozvao "sve nadležne da obezbijede uslove za nesmetan i siguran život i rad porodice Tomkić i svake beranske porodice".

Oni su naveli da predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, poručuje da će preorati Berane kako bi našao krivca.

"Dovoljno je, gospodine Markoviću, da pogledate u vaš politički subjekt i vidjećete ko je odgovoran za ovakvu bezbjednosnu situaciju u Crnoj Gori, pa samim tim i u Beranama. Berane je već, maćehinskom politikom odnarođenog režima koji je uništio privredu i svakog Beranca doveo na rub egzistencije, od miroljubivog grada postalo geto", navele su beranske Demokrate.

"Skloni smo da, poučeni višedecenijskim iskustvom, posumnjamo da je i ovo osmišljeno u nekoj mračnoj sobi zarobljenih službi, kako bi se hrabro Berane koje je bastion slobode predstavilo kao netolerantna sredina! Ovakva reakcija režimskih vojnika i pokušaj zloupotrebe jednog tragičnog događaja, u trenutku kada se građanska Crna Gora probudila i poslala jasnu poruku da je došlo vrijeme da se stane na kraj diktaturi i da je došao trenutak da postanemo dio civilizovanog, sistemski uređenog svijeta, izaziva sumnju i strah.", navodi se u saopštenju Opštinskog odbora Demokratske Crne Gore u Beranama.

Oni podsjećaju da je Berane tokom rata 90-tih sačuvano od sukoba, ali da je strahovlada Demokratske partije socijalista (DPS) dovela do toga da "je svaki kutak Crne Gore postao podijeljen", a beranske ulice poprište kriminalnih obračuna.

"Tokom poslednjih mjeseci u Beranama došlo je do kulminacije. Desilo se nešto što je za svakog poštenog Beranca neprihvatljivo! Jedna nejaka djevojčica bila je predmet brutalnog zlostavljanja. Naš komšija i prijatelj gospodin Tomkić, njegov porodični dom i posao koji obezbjeđuje egzistenciju njegovoj porodici brutalno su napadnuti. Ono što je izazvalo strah i bijes Beranaca jeste to što je navedeno da je razlog napada nacionalna pripadnost gospodina Tomkića. A gora od toga jeste reakcija koja je uslijedila od nekih neformalnih i formalnih autoriteta. Ponovo, po istom već prepoznatom šablonu, širi se nacional-šovinistička histerija. ..Skloni smo da, poučeni višedecenijskim iskustvom, posumnjamo da je i ovo osmišljeno u nekoj mračnoj sobi zarobljenih službi, kako bi se hrabro Berane koje je bastion slobode predstavilo kao netolerantna sredina! Ovakva reakcija režimskih vojnika i pokušaj zloupotrebe jednog tragičnog događaja, u trenutku kada se građanska Crna Gora probudila i poslala jasnu poruku da je došlo vrijeme da se stane na kraj diktaturi i da je došao trenutak da postanemo dio civilizovanog, sistemski uređenog svijeta, izaziva sumnju i strah;” upozorile su Demokrate.

U privatnoj radnji radnji Igora Tomkića, u beranskom naselju Dolac, juče je izbio požar oko dva sata iza ponoći.

Beranska policija je 18. marta uhapsila Miloša Radevića (25) i Novaka Petrića (19) zbog sumnje da su u naselju Dolac pretukli Igora Tomkića, nanijevši mu teške tjelesne povrede.

Bonus video: