Demokrate bojkotuju SO Danilovgrad: Ni DPS u ovom gradu nije zaobišla koverta

"Ovo je jedan od logičnih poteza kada se imaju u vidu zahtjevi građana jasno saopštavani sve vrijeme na protestima...", navode Demokrate
1762 pregleda 4 komentar(a)
Demokrate iz Danilovgrada, Foto: Demokrate
Demokrate iz Danilovgrada, Foto: Demokrate

Odbornici Demokrata nijesu i neće prisustvovati posljednjoj sjednici SO Danilovgrad, koja je počela u petak, 29. marta 2019. godine. "Na ovakav vid skretanja pažnje i vaninstitucionalnog djelovanja, opredijelili smo se, jer ni danilovgradski DPS nije zaobišla koverta. Mada smo to sve vrijeme znali, najjasniju potvrdu dobili smo u posljednjoj aferi. Pitanje je samo koliko je koverata cirkulisalo uoči lokalnih izbora u Danilovgradu prošle godine i bilo u funkciji tzv. pobjede DPS-a. Takođe, ovo je jedan od logičnih poteza kada se imaju u vidu zahtjevi građana jasno saopštavani sve vrijeme na protestima, a koji su svoju više obavezujuću formu poprimili i kroz Sporazum za budućnost koji su u subotu rado potpisali svi poslanici Demokrata", navode iz partije.

Nakon protestnog skupa i šetnje kojim su prije nekoliko nedjelja Danilovgrađani pokazali svoj bunt i neslaganje sa kriminalnim načinom održavanja na vlasti DPS-a, odbornici Demokrata u lokalnom parlamentu su jednoglasno smatrali da bi, u ovom trenutku, učestvovanje u radu skupštine koja ja nastala na arhitekturi iz afere "Koverat" predstavljalo ništa drugo do simulaciju demokratije.

"Odbornici Demokrata će, i pored više nego opravdanog bojkota rada lokalne skupštine, nastaviti da dobro prate svaki potez lokalne uprave u Danilovgradu i dobro analiziraju svaki dokument koji dođe na dnevni red. Stoga, i ovom prilikom poručujemo DPS-SD većini da se previše ne opušta, jer ćemo, u pravno predviđenoj proceduri, markirati i ispraviti svaku eventualnu grešku koja bi mogla biti nauštrb interesa građana", zaključuju Dmemokrate.

Bonus video: