Demokrate opozicionim partijama u Danilovgradu: Ne pozivajte nas preko medija na sastanke

"Demokrate nijednog trenutka nijesu ostavili ni tračak sumnje u svoje opoziciono djelovanje u Danilovgradu, kako u Skupštini opštine, tako ni van nje"
974 pregleda 0 komentar(a)
Ognjen Bogićević, Foto: Demokratska Crna Gora
Ognjen Bogićević, Foto: Demokratska Crna Gora

Opštinski odbor Demokrata Danilovgrad apelovao je na opozicione partije iz tog grada da ih na sastanak ne pozivaju "preko medija".

DNP, URA, SNP i NSD Danilovgrad danas su predložili zajednički sastanak lokalne opozicije.

"Demokratska Crna Gora, ubjedljivo najjači opozicioni subjekt nakon lokalnih izbora u Danilovgradu, već djeluje i u ovoj opštini u skladu sa samim duhom Sporazuma za budućnost, ali i u skladu sa našim planom vaninstitucionalnog djelovanja, pa su naši odbornici, kako je već javnost obaviještena, bojkotovali sjednicu lokalnog parlamenta. Naravno, ovo je autonomna odluka svake partije, naročito kad se ima u vidu dosadašnje ponašanje pojedinih subjekata u odnosu na bojkot Skupštine Crne Gore. Demokrate nijednog trenutka nijesu ostavili ni tračak sumnje u svoje opoziciono djelovanje u Danilovgradu, kako u Skupštini opštine, tako ni van nje", navodi se u saopštenju odbornika Demokrata i član Kluba odbornika URA-e u SO Danilovgrad Ognjena Bogićevića.

On je dodao da odbornici Demokrata, "imaju mobilne telefone, mail adrese i druga savremena sredstva komunikacije" i da ih "čudi kako se to gradi opoziciona saradnja kada se preko medija pozivamo na sastanak lokalnih ogranaka opozicionih stranaka u Danilovgradu".

"Ako se i sa nama želi graditi dogovor, onda se ne može utvrditi na nekom "neformalnom" sastanku vrijeme, mjesto i tema sastanka, to poslati medijima kad i nama, a onda se od nas, koji imamo više odbornika u danilovgradskoj skupštini nego sve četiri partije koje šalju "formalnu inicijativu sa neformalnih konsultacija" zajedno, očekuje da samo kažemo "da" ili "ne". Ne postoji kontekst koji takvo ponašanje može podvesti pod riječi fer i korektno. No, u uvjerenju da je ovakvo p(r)ozivanje od strane opozicionih kolega proizvod nepažnje, a ne nikako zle namjere i, pritom, uvijek spremni za iskreni dogovor i saradnju svih antirežimskih snaga protiv kriminogenog oktopoda koja, po definiciji, isključuje podmetanje kukavičjih jaja, predlažemo da se danas, u 19 časova, sastanemo u prostorijama Demokrata u Danilovgradu, kako bismo razmotrili aktuelnu političku situaciju, sa posebnim osvrtom na djelovanje opozicionih političkih subjekata na lokalnom nivou", navodi se u saopštenju Bogićevića.

Bonus video: