MMPzP traži da se ukine pritvor Ivanoviću: Čaka je prošao kroz policijsku torturu i ima ozbiljne zdravstvene probleme

"Njemu je na otpusnoj listi iz Kliničkog centra Crne Gore, osim više ozbiljnih povreda izazvanih brutalnim policijskim prebijanjem, konstatovano i postojanje više promjena u predjelu jetre, koje značajno ugrožavaju njegovo zdravlje', saopštio je Boban Stanišić, predsjednik Mreže mladih Pokreta za promjene (MMPZP)
3360 pregleda 1 komentar(a)
Ivanović, Foto: Facebook
Ivanović, Foto: Facebook
Ažurirano: 09.04.2019. 18:50h

Mreža mladih Pokreta za promjene (MMPzP) uputila je zahtjev Osnovnom sudu u Nikšiću za ukidanje pritvora Aleksandru Čaki Ivanoviću.

Ivanović je zadobio brojne teške povrede nakon što ga je policija brutalno pretukla u Nikšiću nakon derbija Sutjeska - Budućnost 3. aprila.

Ivanoviću je, Osnovni sud u Podgorici izrekao kaznu od 30 dana pritvora zbog: "napada na policajce i nedoličnog ponašanja nakon fudbalske utakmice Sutjeska – Budućnost”.

"Aleksandar Čaka Ivanović je prošao kroz policijsku torturu i ima ozbiljne zdravstvene probleme, on je nezakonito u pritvoru i povrijeđena su mu osnovna ljudska prava i slobode. Njemu je na otpusnoj listi iz Kliničkog centra Crne Gore, osim više ozbiljnih povreda izazvanih brutalnim policijskim prebijanjem, konstatovano i postojanje više promjena u predjelu jetre, koje značajno ugrožavaju njegovo zdravlje', saopštio je Boban Stanišić, predsjednik Mreže mladih Pokreta za promjene (MMPZP).

On je dodao da postoje i više nego dovoljno video snimaka na kojima se jasno vidi da su organi reda upotrijebili suzavac i pendrecima tukli gostujuće navijače, bez ikakvog povoda.

"Zahtijevamo da se preduzmu sve potrebne mjere i radnje kako bi se okrivljenom omogućilo da se u daljem postupku brani sa slobode", kazao je Stanišić.

Bonus video: