Prava: Neshvatljivo da je Ivanović u zatvoru, a ne na liječenju

Iz te stranke smatraju da incident u kome je prebijen navijač Budućnosti u svijetu navijača nije toliko iznenađujući koliko je "iznenađujuća odluka organa vlasti da umjesto odgovornosti za teško prebijenog navijača - on bude sproveden u zatvor"
5185 pregleda 29 komentar(a)
Milačić i Ivanović, Foto: Prava Crna Gora
Milačić i Ivanović, Foto: Prava Crna Gora

Prava Crna Gora od nadležnih institucija traži hitno oslobađanje vođe navijača Varvara Aleksandra Ivanovića Čake iz spuškog zatvora.

"Imajući u vidu da je cijelokupna crnogorska javnost svjedočila teškom prebijanju gospodina Ivanovića prosto je neshvatljivo da se vođa navijačke grupe Varvari nalazi u zatvoru, a ne na liječenju", saopšteno je iz Prave.

"Svi smo svjedoci selektivnog vršenja pravde u Crnoj Gori, te tako nije iznenađenje vidjeti da se pravosnažno osuđeni Svetozar Marović šeta po Beogradu, da ''kovertirani' Slavoljub Stijepović i dalje sjedi u kabinetu predsjednika države, da se predsjednikova rođena sestra u američkim sudovima sumnjiči za uzimanje mita u slučaju 'Telekom', dok njegov brat i sin uvećavaju svoje milionske račune iz dana u dan", ocjenjuju iz Prave.

Iz te stranke smatraju da incident u kome je prebijen navijač Budućnosti u svijetu navijača nije toliko iznenađujući koliko je "iznenađujuća odluka organa vlasti da umjesto odgovornosti za teško prebijenog navijača - on bude sproveden u zatvor".

"No, uzevši u obzir da je za desetine teških ubistava na ulicama Podgorice i cijele Crne Gore rijetko koji kriminalac sankcionisan, postavlja se pitanje da li je određivanje pritvora navijaču Ivanoviću imalo i političke motive. U konačnom, ovaj težak incident se ni u kom slučaju ne smije svesti na relaciju navijač – policajci, među kojima ima i, sigurni smo, mnogo časnih ljudi, već isključivo mora biti usmjeren na adresu nalogodavaca i onih koji godinama ćute i aminuju kršenje zakona i težak kriminal. Stoga, još jednom pozivamo nadležne institucije da hitno oslobode navijača Aleksandra Ivanovića Čaku koji je svojim časnim i višedecenijskim vođenjem sjeverne tribine postao jedan od simbola grada, a svoju pažnju neka usmjere na narkodilere, kriminalce i politčke bjegunce", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: