Mladi URE poklonili Šehoviću i Purišiću privezak i kovertu: Čestitka za dobijene stanove u Siti kvartu

"Svima je jasno da ovo ne može da bude budućnost Crne Gore. Korumpirani osioni ministri i političari koji ne haju za svoje građane i njihov kvalitet života", rekao je član Foruma mladih GP URA Simon Curanović
2608 pregleda 17 komentar(a)
Danas ispred Ministarstva rada i socijalnog staranja, Foto: Građanski pokret URA
Danas ispred Ministarstva rada i socijalnog staranja, Foto: Građanski pokret URA

Predstavnici Foruma mladih Građanskog pokreta URA, danas su ministrima prosvjete i rada i socijalnog staranja, Damiru Šehoviću i Kemalu Purišiću odlučili da kako su saopštili "poklone privezak i tradicionalno "kovertu" kao čestitku za stanove koje su dobili u tzv. elitnom podgoričkom naselju "Siti kvart" od Vlade Crne Gore tj. od građana Crne Gore, saopšteno je iz GP URA.

Ocjenjuju da su Šehović i Purišić stanove dobili "po smiješno povoljnim uslovima".

"Pomenuti ministri, čija je plata i preko 2.500 eura stanove od oko 100 kvadrata dobili su po prosječnoj cijeni od 20.000 eura dok je najmanja cijena kvadrata stambenog prostora u ovom naselju za obične građane od 1.100 eura", kazao je član Foruma mladih GP URA Simon Curanović.

On je dodao da ministri u zemlji koja je po Ustavu zemlja socijalne pravde sa platama preko 2.500 eura dobijaju olakšice za kupovinu stanova, ne osjetivši taj teret na svojim leđima uz pomoć novca građana.

"Građana koji žive u zemlji u kojoj je najmanja minimalna zarada u regionu, u kojoj svaki treći građanin spada u kategoriju siromašnih, u kojoj se plaća najskuplja struja u regionu (koju namjeravaju da dodatno poskupe), u kojoj većina mladih bračnih parova žive kao podstanari a oni koji se odluče za stan otplaćuju ga minimalno 20 godina odričući se pritom osnovnih stvari dostojanstvenog života", istakao je Curanović.

Objasnio je da su ministre na jednoj od poruka na privesku za ključ njihovog novog stana u Siti kvartu pitali i da li ih je sramota, a konstatujući da "unaprijed nažalost znaju odgovor".

"Svima je jasno da ovo ne može da bude budućnost Crne Gore. Korumpirani osioni ministri i političari koji ne haju za svoje građane i njihov kvalitet života", zaključio je Curanović.

Bonus video: