Gašparikova: UNDP će nastaviti da podržavaju Crnu Goru u procesu evropske integracije

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, Darmanović je poželio uspješnu misiju Gašparikovoj, navodeći da je uvjeren da će dobra i sadržajna saradnja sa UNDP biti nastavljena, posebno na planu implementacije politika održivog razvoja
484 pregleda 0 komentar(a)
Gašparikova i Darmanović, Foto: Vlada Crne Gore
Gašparikova i Darmanović, Foto: Vlada Crne Gore

Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) nastaviće da podržava Crnu Goru u procesu evropske integracije i u ostvarivanju ključnih ciljeva Agende održivog razvoja do 2030. godine, saopštila je novoimenovana stalna predstavnica te organizacije, Daniela Gašparikova.

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović primio je danas kredencijale Gašparikove.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, Darmanović je poželio uspješnu misiju Gašparikovoj, navodeći da je uvjeren da će dobra i sadržajna saradnja sa UNDP biti nastavljena, posebno na planu implementacije politika održivog razvoja.

"Sagovornici su naveli da su zadovoljni rezultatima zajedničkih aktivnosti Vlade i Sistema UN u okviru Agende održivog razvoja, koja je u skladu sa evropskim integracionim procesom, kao i sa nacionalnim prioritetom postizanja ravnomjernog razvoja", kaže se u saopštenju.

Gašparikova je naglasila da će UNDP nastaviti da podržava Crnu Goru u procesu evropske integracije i u ostvarivanju ključnih ciljeva Agende održivog razvoja do 2030.

Bonus video: