SDP: Nema vlasti sa DPS-om, današnja odluka protivna je politici SDP-a

Iz SDP-a ističu da neće dati sagasnost za formiranje bilo koje većine u Kotoru koja nije u duhu Sporazuma za budućnost
3869 pregleda 13 komentar(a)
SDP, Foto: SDP
SDP, Foto: SDP

SDP Crne Gore ostaje privržen svojim obavezama iz Sporazuma za budućnost i neće dati sagasnost za formiranje bilo koje većine u Kotoru koja nije u duhu Sporazuma, saopšteno je iz te političke partije.

"Atmosfera linča i uvreda koju doživljavaju odbornici i od kojih tražite podršku je bez presedana u skupštinskoj istoriji ove Crne Gore. Sve vrste uvreda prema damama, pa i na nacionalnoj osnovi od strane ovih koji „brane Kotor“ od demokratije, nikada Kotor nije vidio, a ni čuo. Na sreću, ovaj put nije bilo spaljivanja. Atmosfera ABA lige je danas bila pred Skupštinom opštine Kotor", stoji u saopštenju SDP-a.

Predsjedniku Opštine Kotor, Vladimiru Jokiću, danas je izglasano nepovjerenje glasovima 18 odbornika SDP-a, DPS-a, SD-a, HGI i LP.

Jokić je saopštio da je političkom korupcijom i prevarom razriješen funkcije predsjednika Opštine.

Kako su kazali, današnje ponašanje odbornika SDP-a koji nisu uvažili mogućnost da se kroz prekid sjednice Skupštine opštine ostavi prostor za prihvatanje poziva predsjedništva SDP za prevazilaženje krize u Kotoru, protivno je politici iskazanoj u pozivu predsjedništva te stranke.

"Iako je sada očiglednije i jasnije kako takozvane Demokrate shvataju saradnju – kao uvrede i ucjene, to ne opravdava one odbornike SDP-a koji nijesu uvažili mogućnost da se kroz prekid sjednice Skupštine opštine ostavi prostor za prihvatanje Poziva Predsjedništva SDP za prevazilaženje krize u Kotoru. SDP je kroz odluku Predsjedništva dao smjernce za mogući dogovor, pa je današnje ponašanje ovih odbornika SDP-a protivno politici iskazanoj u Pozivu Predsjedništva. Potrpredsjednik opštine iz SDP-a je jasno iskazao stav da ne želi uzeti bilo kakvu odgovornost za dalja dešavanja u Kotoru, gdje je zbog stolice jednog čovjeka čitav grad utonuo u političko i pravno nasilje. Čovjeka, koji je bezakonjem DPS-u u Luci omogućio ono što ni DPS nije mogao dok je vladao", saopšteno je iz SDP-a.

Bonus video: