Petković: Tivćani ne pamte lošiju vlast

"Tenderi im padaju "poput Nejmara u šesnaestercu", u gradu vlada saobraćajni haos, sportski klubovi dovedeni su na rub propasti. Centar grada se "šminka" i asfaltira za predstojeću sezonu, a mještani prigradskih naselja žive u ulicama koje podsjećaju na 17.vijek", naveo je Petković
1313 pregleda 2 komentar(a)
Andrija Petković, Foto: Bokeški Forum
Andrija Petković, Foto: Bokeški Forum

Najkraća ocjena (ne)rada lokalne vlasti u Tivtu u protekle tri godine glasila bi: bilo je u Tivtu mnogo loših i aljkavih uprava, ali goru od ove pod dirigentskom palicom Siniše Kusovca naš grad ne pamti, saopštio je Bokeški Forum (BF).

Predsjednik te lokalne partije Andrija Petković ocijenio je da su osnovni atributi lokalne DPS-SD-HGI uprave na čijem je čelu Kusovac "poltronstvo u odnosu na podgoričke nalogodavce sa jedne i bahatost u odnosu na domaće stanovništvo sa druge strane, kao i provjereno neznanje uvijek stručnih partijskih kadrova".

"Primjer ničim izazvanog opraštanja duga Porto Montenegru od blizu 6 miliona eura, dok se u isto vrijeme vlasnicima zemlje u Klačini ne da ono što im pripada, najdrastičnija je potvrda naše teze", naveo je Petković.

Dodaje da u lokalnom parlamentu predsjednik SO Ivan Novosel (DPS) i njegovi partijski i koalicioni saborci "nisu našli za shodno ni da stave na dnevni red peticiju građana o nabavci besplatnih udžbenika, ali su zato brže bolje uspjevali da "izboksuju" donošenje svih odluka bitnih za zadovoljavanje i svojih potreba i potreba nadređenih".

Petković je prozvao Kusovca i njegove kadrove da su "zahvaljujući nepresušnom vrelu znanja kojeg posjeduju", uspjeli da naprave dug prema PAM-u od 300.000 eura, zarobe opštinska sredstva od skoro dva miliona eura u Atlas banci, da “pojedu čitave spratove onima kojima je pomoć najpotrebnija i u ovoj trećoj godini svoje vlasti proslave se izjavama: kako ih istorija Tivta ne zanima".

"Tenderi im padaju "poput Nejmara u šesnaestercu", u gradu vlada saobraćajni haos, sportski klubovi dovedeni su na rub propasti. Centar grada se "šminka" i asfaltira za predstojeću sezonu, a mještani prigradskih naselja žive u ulicama koje podsjećaju na 17.vijek", naveo je Petković.

Dodaje i da je pravo pitanje koliko su zapravo Tivćanke i Tivćani sami krivi za ono što im se dešava.

"Vjerujem da će nakon isteka četvrte godine vlasti aktuelne DPS-SD-HGI koalicije, stanovnici našeg grada napisati epitaf na kojem će stajati: "otišli su, krivi i pred Bogom i pred ljudima, osuđeni na Sudu časti, od porote koju su činili građani Tivta, na lokalnim izborima". April 2020." zaključio je Petković

Bonus video: