Vujanović odlikovao Del Monaka

Vujanović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, konstatovao da su u petogodišnjem mandatu Del Monaka značajno unaprijeđeni odnosi Crne Gore i Italije
1 komentar(a)
Vinćenco Del Monako, Filip Vujanović, Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
Vinćenco Del Monako, Filip Vujanović, Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
Ažurirano: 20.03.2018. 11:48h

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Italije u Crnoj Gori, Vinćenca Del Monaka.

Vujanović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, konstatovao da su u petogodišnjem mandatu Del Monaka značajno unaprijeđeni odnosi Crne Gore i Italije.

"Unapređenju tih odnosa važan doprinos je dala zvanična posjeta Predsjendika Italije Serđa Matarele Crnoj Gori nakon 32 godine od predhodne posjete kao i zvanična posjeta Predsjendika Crne Gore Italiji. Konstatovao je da dvije države imaju blisku saradnju u brojnim oblastima i da je Italija snažno podržala članstvo Crne Gore u NATO-u a kontinuirano i odlučno pomaže integraciju Crne Gore u EU. Sadržajnu saradnju treba unapređivati jer je to zajednički interes dvije države. Ovakvim odnosima Crne Gore i Italije ambasador Del Monako dao je snažan doprinos zbog čega mu je Predsjednik Crne Gore dodijelio Medalju za zasluge", navode iz Vujanovićevog kabineta.

Del Monako je, kako se dodaje, iskazao zadovoljstvo odnosima Italije i Crne Gore uvjeren da je u svom mandatu afirmisao zajednički interes saradnje uz, izvjesno, mogućnost da se ona nastavi i koristeći prostor za nova partnerstva maksimalno unaprijedi.

"Saopštio je da Crnu Goru doživljava dobrim primjerom regiona i, uz zahvalnost za dodijeljeno odlikovanje, poželio Crnoj Gori dalji prosperitet", zaključuju iz Vujanovićevog kabineta.

Bonus video: