Jelušić: DPS u Budvi ne sarađuje sa Frontom

"Nećemo se miješati u unutrašnje stvari koalicije u Budvi"
4149 pregleda 12 komentar(a)
Predrag Jelušić, Foto: JP Morsko dobro, JP Morsko dobro
Predrag Jelušić, Foto: JP Morsko dobro, JP Morsko dobro

Lider budvanskog DPS Predrag Jelušić kazao je da nema govora o novoj koaliciji u Budvi sa Demokratskim frontom, te da su odbornici te partije glasali protiv dnevnog reda skupštinskog zasjedanja, samo iz razloga što je sjednica bila zakazana protivno Poslovniku.

O Protokolu o donaciji, koji su zaključili predsjednik Opštine Budva Marko Bato Carević i turski investitori, Jelušić kaže da bi trebalo raspravljati, jer nijesu poznati svi detalji i da je Skupština pravo mjesto za to.

Sjednica SO prekjuče nije održana, a na dnevnom redu nalazio se Zaključak o utvrđivanju mjera u cilju zaštite i unapređenja prostora, koji su incirali odbornici Demokrata, URA i Crnogorske. Njime se od Carevića tražilo da povuče potpis sa protokola o donaciji, kojim je predviđeno da turska kompanija „Mia investment“ izgradi i opremi vrtić, a opština treba da obezbijedi saglasnost za gradnju kompleksa „Mia Budva“ ispred Jadranskog sajma. Do nje nije došlo jer su protiv dnevnog reda glasali odbornici DF, DPS, SD i nezavisni odbornici Stevan Džaković i Goran Pejović.

"Da je došlo do rasprave o protokolu, mi bismo imali potrebu za dodatnim pojašnjenjem. Taj Protokol je vrlo štur, mora da ima podatak kolika je vrijednost donacije, koji bi trebalo da budu rokovi završetka vrtića, o kojoj se lokaciji radi i šta se na taj način dobija. Ukoliko dođe do rasprave, tražićemo sigurno dodatne elemente, jer onaj dokument koji smo dobili, a koji nam je dostavljen kroz skupštinski materijal nije cjelovit“, kazao je Jelušić za „Vijesti“.

Prema njegovim riječima svaka verifikacija donacije mora proći skupštinsku raspravu:

"Ne sumnjam u dobru namjeru da je neko htio kroz ovaj projekat da obezbijedi i taj segment javnog interesa od nekoga investitora, ali to mora do kraja biti transparentno“, kazao je Jelušić.

Upitan da li bi u slučaju da dođe do glasanja o povjerenju gradonačelniku Careviću, odbornici DPS dali podršku gradonačelniku, Jelušić je kazao da se oni ne bi miješali u unutrašnje stvari koalicije.

Blokada budvanske uprave ne bi bila dobra jer dolazi sezona

"Mi imamo našu političku platformu. Ovdje nije riječ o nekoj prekompozicji političke scene u Budvi, niti o najavi neke nove koalicije. Ovdje se radilo isključivo o načinu sazivanja skupštine. Vjerujemo da će tema doći na dnevni red skupštine, ali onako kako to Poslovnik predviđa“, naglasio je Jelušić.

On kaže da bi sada trebalo svima da bude prioritetna sezona, ono od čega svi žive i da bilo kakva blokada rada grada Budve ne bi nikome dobrodošla:

"Bilo kakva blokada lokalne uprave u vrijeme sezone, čak i nama kao opoziciji sada ne odgovora, jer bi onda došlo do blokade rada komunalnih preduzeća, servisa“.

Bonus video: