Predsjedništvo SDP-a 12. juna odlučuje o podršci Vuksanović Stanković

Na prijedlog Predsjedništva SDP-a, Glavni odbor partije treba da utvrdi listu kandidata za predsjednika partije. Sjednica GO SDP najvjerovatnije će biti 14.juna
4454 pregleda 8 komentar(a)
Ranko Krivokapić i Draginja Vuksanović Stanković, Foto: Filip Roganović
Ranko Krivokapić i Draginja Vuksanović Stanković, Foto: Filip Roganović

Danas je rok do kada je trebalo podnijeti kandidaturu, a po informacijama koje su do sada dostupne to je trebalo da učini poslanica i članica Predsjedništva Draginja Vuksanović Stanković.

Ona je dobila podršku većine svojih kolega, a prema partijskom Statutu to je najmanje jedna petine članova Glavnog odbora.

Niko iz partijskog vrha nije želio da za "Vijesti" potvrdi da li je Vuksanović Stanković do sada generalnom sekretarijatu SDP podnijela dokumenta.

Prema tom dokumentu za mjesto predsjednika predviđen je princip samokandidovanja.

SDP nije objavio da li se još neko prijavio za mjesto predsjednika, na kome je sada Ranko Krivokapić.

Na prijedlog Predsjedništva SDP-a, Glavni odbor partije treba da utvrdi listu kandidata za predsjednika partije. Sjednica GO SDP najvjerovatnije će biti 14.juna.

Partijsko rukovodstvo preferira jednog kandidata, ali ne spori ni pravo kolegama koje dobiju podršku da se prijave, objašnjeno je ranije “Vijestima”.

Predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić objavio je na sjednici Predsjedništva partije 26. aprila da više nije zainteresovan za mjesto stranačkog lidera, navodeći da time otvara prostor za novu generaciju.

Na vanrednoj sjednici Predsjedništva, koja je sazvana dan nakon smjene gradonačelnika Kotora, Krivokapić je kolege obavijestio da se neće kandidovati za šefa partije, da povlačenjem ostavlja prostor za podmlađivanje stranačkog rukovodstva, ali i preuzima odgovornost zbog dešavanja u Kotoru.

Bonus video: