Vuksanović Stanković jedini kandidat za lidera, SDP uvodi zamjenika i počasnog predsjednika

Borba za dostojanstven život svakog građanina Crne Gore mora biti prioritet svake političke partije, kazala je Vuksanović Stanković
5023 pregleda 15 komentar(a)
Vuksanović Stanković, Foto: Boris Pejović
Vuksanović Stanković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 08.06.2019. 11:32h

Članica Predsjedništva Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković jedini je predloženi kandidat za lidera te stranke.

"Vijesti" saznaju da u SDP-u planiraju izmjene statuta kojima se uvode zamjenik predsjednika i počasni predsjednik.

Ona je za "Dan" kazala da sa pozicije predsjednika SDP-a želi da nastavi borbu za bolju Crnu Goru, društvo jednakih šansi, u kojem neće biti privilegovanih zbog partijske ili bilo koje druge veze, kao što je to slučaj danas.

“Kao što je bio slogan naše partije “Država svima”, jer samo tako svi zajedno, bez diskriminacije, bez predrasuda, sa više tolerancije, argumentovanog dijaloga i uz viši nivo političke kulture možemo mijenjati ovo stanje i Crnu Goru nabolje”, istakla je Vuksanović Stanković.

Ona je naglasila da je SDP partija koja traje tri decenije i koja je ostvarila sve svoje strateške državne ciljeve nezavisnu, građansku Crnu Goru, NATO članstvo i evropski put.

Prema njenim riječima, borba za dostojanstven život svakog građanina Crne Gore mora biti prioritet svake političke partije.

“I tome sam spremna do kraja da budem posvećena zajedno sa svojim timom”, poručila je Vuksanović Stanković.

SDP je, piše "Dan", u prethodnom periodu obavio široke konsultacije unutar partije, a rezultat tih konsultacija je odluka da partija ima jednog kandidata koji će imati podršku organa SDP-a.

Predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić je krajem aprila saopštio da odustajanjem od kandidature želi da otvori prostor za novu generaciju lidera SDP-a. Kongres partije zakazan je za 29. jun na Cetinju.

Bonus video: