Nikolić: Bojanić je kandidat po mjeri Sergeja Železnjaka

"I nije tek koncidencija, što je pomirenju Mandića i Bečića kumovala predsjednička kandidatura Bojanića, posebno nakon otvorenog priznanja lidera Fronta, da je Bojanića za predsjedničku nominaciju, preporučilo "gutanje suzavca tokom protesta, njegova anti NATO orjentacija, i to što govori srpskim jezikom", kazao je Nikolić
68 pregleda 51 komentar(a)
Andrija Nikolić, Foto: Facebook/DPS
Andrija Nikolić, Foto: Facebook/DPS
Ažurirano: 18.03.2018. 13:14h

Isključivo građani će odlučiti ko će biti predsjednik Crne Gore, a njihova politička mudrost najbolji je garant da će to biti neko ko je lojalan nacionalnim i državnim interesima, a to je kandidat Demokratske partije socijalista (DPS), saopšio je poslanik stranke Andrija Nikolić.

"O tome ko će biti Predsjednik Crne Gore, odlučivaće isključivo njeni građani, a njihova dokazana politička mudrost, najbolji je garant da će ta funkcija biti opredijeljena kandidatu, koji se, prije svega, afirmisao kao bespogovorno lojalan nacionalnim i državnim interesima Crne Gore, sa kapacitetom da bude predsjednik svih građana. To je kandidat DPS-a", naveo je Nikolić.

On je, kako je saopšteno iz DPS-a, kazao da je opozicioni kandiat Mladen Bojanić, po, kako je rekao, mjeri potpredsjednika ruske Dume i funkcionera Jedinstvene Rusije Sergeja Železnjaka.

"Nije tako davno bilo, kada je Železnjak preko jednog beogradskog tabloida, pozvao štićenike iz Mandićevog Fronta i Bečićevih Demokrata da se pomire, preporučio im jedinstvenog kandidata na predsjedničkim izborima, uz napomenu da u zajednički plan uključe i Abazovićevu URA-u", naveo je Nikolić saopšteno je iz DPS-a.

Prema Nikolićevim riječima, ne događa se prvi put da se želje Železnjaka poklope sa odlukama crnogorske opozicije.

"I nije tek koncidencija, što je pomirenju Mandića i Bečića kumovala predsjednička kandidatura Bojanića, posebno nakon otvorenog priznanja lidera Fronta, da je Bojanića za predsjedničku nominaciju, preporučilo "gutanje suzavca tokom protesta, njegova anti NATO orjentacija, i to što govori srpskim jezikom", kazao je Nikolić.

On je rekao da je Bečić "zaćutao" i zgazio obećanje da prekida svaku saradnju sa DF-om i da će ubuduće sa tim savezom komunicirati isključivo na lokalnom nivou.

"Kamuflirana pionirska selekcija Socijalističke narodne partije, formalno priznala, ono što znamo od dana njihovog osnivanja, da su antizapadna i anticrnogorska opozicija, kojoj su mentori zavezali crvene kravate i izdiktirali društveno poželjne poruke, ne bi li dio crnogorskih glasova prevarno pridružili anticrnogorskoj platformi", rekao je Nikolić.

On je kazao da ne treba zanemariti činjenicu, da je uloga predlagača jedinstvenog predsjedničkog kandidata dijela opozicije, "taktički dodijeljena URA-i, odnosno medijskom lobiju koji stoji iza tog vještačkog političkog projekta".

"Formalni predsjednik URA-e i njegovi mentori, ponudili su DF-a zapravo kandidata Demokratskog Fronta, imajući u vidu da je na prethodnim parlamentarnim izborima u oktobru 2016., pokret "Otpor beznađu" koji je predvodio Bojanić, bio dio izborne liste DF-a, Mi ili On", kazao je Nikolić.

On je naveo da je i lider URA Dritan Abazović "poput jednog od lidera DF- a Nebojše Medojevića, programski bio za članstvo u NATO, a izbjegao glasanje u Parlamentu povodom učlanjenja Crne Gore u tu organizaciju".

"Cijena tog političkog vjerolomstva ispostavljena je u vidu gubitka političkog identiteta, i zato danas URA i njeni osnivači, vlastitu političku nemoć prikrivaju neprirodnim udruživanjem, kako bi iz te pozicije, glasnije nasrtali na DPS", naveo je Nikolić.

On je rekao da bi možda lideri prosrpskih stranaka unutar DF-a, baš kao i Demokrate , najradije zaboravili prošlost koja ih "davi i limitira".

"Ali za to je potrebno mnogo više od Mandićeve poruke "Nek je vječna Crna Gora" ili Bečićeve čestitke građanima Crne Gore za Dan nezavisnosti 21.maj. Kod odgovornih ljudi slijedite ono što rade, dok se s druge strane, populisti i demagozi zaklanjaju iza populističkih i demagoških fraza, sa ciljem da prikriju stvarne političke naume", kazao je Nikolić.

Bonus video: