Krivokapić: Jugoslavija još uvijek emotivna domovina, u Bosnu kao na hodočašće

"Hodočašće gdje je Jugoslavija najviše stvarana, gdje je najzdravija ideja u istoriji tih naroda izvojevala najveće pobjede protiv tuđina. Gdje su jugoslovenski narodi pokazali kako mogu biti veliki na svjetskom nivou"
5233 pregleda 14 komentar(a)
Krivokapić, Foto: SDP
Krivokapić, Foto: SDP

Nama koji dolazimo s emocijom da nam je Jugoslavija još uvijek emotivna domovina, u Bosnu dolazimo kao na hodočašće, saopštio je predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Crne Gore, Ranko Krivokapić.

On je kako je saopšteno iz SDP, na poziv SDP Bosne i Hercegovine bio gost na sedmom Kongresu te partije koji je održan u Sarajevu.

"Hodočašće gdje je Jugoslavija najviše stvarana, gdje je najzdravija ideja u istoriji tih naroda izvojevala najveće pobjede protiv tuđina. Gdje su jugoslovenski narodi pokazali kako mogu biti veliki na svjetskom nivou. Gdje su na pravoj ideji zajedništva napravli najbolju državu u kojoj su živjeli. Zato je Bosna ostala i ostaće, i ne smije umrijeti, kao emotivna domovina ostatka Jugoslavije", kazao je Krivokapić obraćajući se prisutnima na Kongresu.

"Naše države nažalost nikada nijesu bile manje nezavisne otkada su proglašavale nezavisnost. Više smo imanja nego države, više je pohare nego stvaranja i gradjenja i više se odlazi iz ovih zemalja nego što se u njima ostaje. Nema gore presude za jednu vlast nego kada gubi narod i kada gubi mladost. Ipak niko nam neće podariti ni slobodu ni dostojanstvo nego mi sami. Uvjeren sam da ćete vi i ovim Kongresom pokazati snagu kako da sačuvate ono najvrjednije - mladost da biste imali snagu, slobodu da biste sačuvali dostojanstvo, a sve zajedno da bi se živjelo i stvaralo na ovim prostorima", poručio je Krivokapić.

Bonus video: