URA: Godine borbe se isplatile, Solana odbranjena

824 pregleda 1 komentar(a)
Bajraktari, Foto: URA
Bajraktari, Foto: URA
Ažurirano: 24.06.2019. 21:22h

Današnje proglašenje Solane parkom prirode u ulcinjskom parlamentu samo je mali dio ostvarenja sna svih onih subjekata koji su se godinama borili da se ovo bogatstvo sačuva od nasrtaja kriminalno-korupcionaške državne vlasti i njenih biznis planova za ovo područje, saopšteno je iz Građanskog pokreta URA.

„Mi smo ostvarili samo mali dio našeg sna vezanog za Solanu, i ako je i taj dio borbe bio mukotrpan i trnovit i trajao je godinama unazad. Bićemo potpuno srećni kada Solana povrati stari sjaj i bude ponos svih građana Ulcinja, Crne Gore i svijeta koji će se diviti njenim ljepotama u punom sjaju. Podsjećamo da smo uz nesebičnu pomoć svih subjekata u zemlji i inostranstvu stalno aktuelizovali priču oko Solane, i spriječili kriminalni naum mračnog Savjeta za privatizaciju da se ovo područje proda tajkunu, Veselinu Baroviću u bescijenje od po 5 centi po kvadratu. Podsjetiću da su opstrukcije MORT-a povodom saglasnosti oko akta o proglašenju trajale punih četiri godine što pokazuje iskrene namjere tog ministarstva, koje i dalje odbija da ovaj lokalitet stavi u Ramsard područje“, kazao je Omer Bajraktari, predsjednik ulcinjskog ogranka URE.

Bajraktari i URA, kako je saopšteno, ne krije zadovoljstvo i zbog sve intezivnijeg mobilisanja građana oko prirodnih bogatstava, i kaže da su to pitanja koja kohezuju sve dobronamjerne građane spremne da sačuvaju bisere Crne Gore.

"Na sceni imamo istrajnost i upornost građana da stanu u odbranu onoga što pripada svim građanima i što ne smije otuđiti nijedna generacija niti bilo koji pojedinac. U tom duhu, stavljen je pečat na odbranu Solane a sada je veliki posao pred svima kako da tom biseru prirode vratimo potpuni sjaj, kako u ekološkom tako i na ekonomskom planu", zaključuje Bajraktari.

Povezani članci

24. Jun 2019.

Ulcinjska Solana proglašena parkom prirode

Bonus video: