DF: Carević nema potrebu da se sastaje sa bilo kim iz DPS

"Jučerašnja pres konferencija Demokrata, Crnogorske i Ure, predstavlja providan pokušaj da se u Budvi proglasi vanredno političko stanje i stvori atmosfera krize vlasti, što Demokratski front nikako neće dozvoliti", navodi se u saopštenju DF Budva
4946 pregleda 9 komentar(a)
DF
DF

Marko Carević nema nikakvu potrebu da se tajno sastaje sa Đukanovićem, Markovićem, ili bilo kim iz DPS-a posebno iz razloga što je DPS najveći politički neprijatelj DF na državnom i lokalnom nivou, saopšteno je iz budvanskog odbora Demokratskog fronta.

Iz DF-a su reagovali na tvrdnje koje su iznesene na pres konferenciji Demorkata, Crnogorske i URE.

"Jučerašnja pres konferencija Demokrata, Crnogorske i Ure, predstavlja providan pokušaj da se u Budvi proglasi vanredno političko stanje i stvori atmosfera krize vlasti, što Demokratski front nikako neće dozvoliti", navodi se u saopštenju DF Budva.

U tom političkom savezu smatraju da, bez obzira na nesuglasice koje "prirodno postoje u svakoj koaliciji", održavanje vlasti u Budvi nema alternativu.

"U našoj politici nema zakulisnih radnji i skrivenih namjere, pa su sve insinuacije o održavanju tajnih sastanaka i pregovora obična priča bez osnova i politička spinovanja zarad sticanja jeftinih političkih poena. Očigledno je da rejting koji predsjednik opštine Budva uživa ne samo u domaćoj već i u međunarodnoj javnosti smeta koalicionim partnerima jer uspjehe sadašnje administracije ne doživljavaju kao svoje.

"Predsjednik Carević nema nikakvu potrebu da se tajno sastaje sa Đukanovićem, Markovićem, ili bilo kim iz DPS-a. Ovo posebno iz razloga što je DPS naš najveći politički neprijatelj na državnom i lokalnom nivou. Sastanci na kojima je gospodin Carević prisustvovao u svojstvu predsjednika Opštine Budva su isključivo službenog karaktera i temelje se na zakonskom osnovu o međusobnoj saradnji između državnih i lokalnih organa, a sve u interese građana Budve", saopštili su iz DF-a.

Podsjećaju da se vlast u Budvi održala zahvaljujući Careviću i DF-u koji je "uveo Crnogorsku u vlast i dodijelio im mjesta koja po koalicionom sporazumu pripadaju DF-u".

"Iako su Demokrate bile energično protiv uvođenja Crnogorske u vlast i saopštili da DF i Carević preuzimaju apsolutnu odgovornost za njih, danas vidimo da postoji saglasje između dva politička subjekta koja su govorila da nikada neće jedni sa drugima. Bojimo se samo da se istima ne priviđa DPS-a u tuđem dvorištu a da se on zapravo nalazi u njihovom", dodaje se nadalje u saopštenju.

Iz DF-a ističu da "prepoznajući matricu koja je proizvela krizu u Kotoru" neće dozvoliti da se atmosfera političke nestabilnosti prenese u Budvu "kako bi se omogućilo DPS-u i organizovanom kriminalu da ponovo zavladaju Budvom na štetu velike većine građana".

"DF jasno poručuje da neće biti partner u priči onima koji prizivaju skraćenje mandata i preispitivanje povjerenja a građanima Budve obećavamo da nećemo dozvoliti prekrajanje njihove izborne volje jer je za nas to imperartiv u političkom djelovanju. Za razliku od naših koalicionih partnera u Kotoru, DF se nikada neće obratiti Markoviću ili bilo kom visokom funkcioneru DPS-a sa molbom da mu se produži mandat još koji dan već ćemo odgovorno i dostojanstveno upravljati gradom dok god uživamo podršku naših građana", zaključuje se u reagovanju budvanskog DF-a.

Bonus video: