Odbornici DPS, SD, HGI, LP i Lončarević izabrali Suđića za predsjednika SO Kotor

Sjednici koju je sazvao "v.d. predsjednika SO Kotor" Željko Avramović (DPS), prisustvovalo je samo 17 odbornika novoformirane skupštinske većine
13049 pregleda 58 komentar(a)
Jovo Suđić i Željko Avramović, Foto: Siniša Luković
Jovo Suđić i Željko Avramović, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 04.07.2019. 12:55h

Glasovima 17 odbornika DPS, SD, HGI, LP i odbornice Brune Lončarević, za predsjednika Skupštine Opštine Kotor danas je izabran dugogodišnji funkcioner kotorskog DPS-a Jovo Suđić.

Sjednici koju je sazvao "v.d. predsjednika SO Kotor" Željko Avramović (DPS), prisustvovalo je samo 17 odbornika novoformirane skupštinske većine.

Oni su svi, glasajuci prozivkom, podržali izbor Suđića.

Izglasana je i promjena u sastavu Odbora za izbor i imenovaja u kojoj je umjesto Suđića imenovana Bruna Lončarević a umjesto dosadašnjeg predsjednika tog tijela Miolorad Vukšića (SNP), imenovan je Željko Avramović (DPS).

Na taj način izmijenjen je i odnos snaga u tom tijelu u korist nove skupštinske većine predvođene DPS-om.

To je, kako se čulo, uvod u skoru smjenu ostalih funkcionera dosadašnje kotorske lokalne vlasti predvođene Demokratama, te formiranje nove izvršne vlasti koju će činiti DPS i partneri.

Odbornica Bruna Lončarević kazala je da je spremna da i dalje podržava i daje skupštinsku većinu svojim novim političkim partnerima iz DPS,SD,HGI i LP.

Bonus video: