"KRIMINAL, KURUPCIJA, RAZVRAT I ZASTIĐE"

DF: Razgovori Roćena dokaz na kakvim temeljima je nastala privatna država

"Višedecenijski najbliži saradnik Mila Đukanovića, i nažalost jedno vrijeme ministar vanjskih poslova Crne Gore, Milan Roćen, u svakom objavljenom razgovoru pokazuje kako on i njegov šef doživljavaju sebe kao neprikosnovene gospodare ljudskih sudbina"
9103 pregleda 30 komentar(a)
Milan Roćen, Foto: Savo Prelević
Milan Roćen, Foto: Savo Prelević

Demokratski front ocijenio je da nakon serije objavljenih razgovora Milana Roćena, nekadašenjeg ministra vanjskih poslova, ambasadora SCG, savjetnika Mila Đukanovića regionalna javnost ima priliku da čuje "na kakvim temeljima kriminala, korupcije, razvrata i zastiđa je nastala privatna država Prve familije".

"Višedecenijski najbliži saradnik Mila Đukanovića, i nažalost jedno vrijeme ministar vanjskih poslova Crne Gore, Milan Roćen, u svakom objavljenom razgovoru pokazuje kako on i njegov šef doživljavaju sebe kao neprikosnovene gospodare ljudskih sudbina. Od prisluškivanja i disciplinovanja novinara, uhljebljenja lojalnih kadrova, zloupotreba državnih resursa i službenog položaja, potkupljivanja članova Venecijanske komisije, do najprostačkijih kvalifikacija za svakog čovjeka čijim se "slučajem" bave, stvorili su primitivni model bahatosti na kojem i opstaje ovaj režim. Posebno je interesantno što se na jednom od audio snimaka čuje i glas Ranka Ubovića, formalnog vlasnika firme "Bemax", na kojem on i Milan Roćen sa neobjašnjivih pozicija moći komentarišu uređivačku politiku crnogorskih medija, i na taj način dosad nezvanične informacije da je stvarni vlasnik Bemaxa Milan Roćen, dovode u potpunu izvjesnost", navodi se u saopštenju DF-a.

Dodaju da "slušajući Ranka Ubovića kako zajedno sa svojim šefom Roćenom uređuje medije i priprema "pošteni i fer" referendum, valjda više ni najokoreliji član DPS–a ne misli da je Suzana Mugoša samostalno donijela osuđujuću presudu liderima DF-a, a da pritom nije konsultovala nekog iz Đukanovićevog okruženja".

"DF podsjeća javnost da je nakon objavljivanja razgovora Duška Kneževića i Velibora Miloševića bivšeg viceguvernera Centralne banke, Milivoje Katnić ekspresno uhapsio i procesuirao istog Miloševića zbog zloupotrebe službenog položaja, primanja i davanja mita. Na dosad objavljenim razgovorima postoji više nego dovoljno elemenata bića krivičnog djela da Milanu Roćenu i njegovim sagovornicima bude automatski određen pritvor. Ili će Milivoje Katnić po starom dobrom običaju utvrditi da na ovim snimcima nije Milan Roćen, već Milan Knežević, da je Oleg Deripaska ustvari Eduard Šišmakov, da je "Pele" sve vrijeme Peđa Bulatović, a Srećko Radonjić je ustvari Nebojša Medojević, dok je "glava kuće" Andrija Mandić. I onda im preostaje samo ekspresno da okupe čuvenu trojku Mugoša-Pean-Vuković i pod budnim okom trećeizabrane Vesne Medenice održe još jedno javno suđenje Demokratskom frontu", zaključuje se u saopštenju DF-a.

Preporučujemo za Vas