Vuksanović: Izjava Vujanovića najbolje odslikava položaj Srba

"Bivšem predsjedniku treba vjerovati onoliko koliko je sopstvenim ponašanjem zaslužio kod građana Crne Gore", kazao je Vuksanović
3696 pregleda 4 komentar(a)
Vuksanović, Foto: Boris Pejović
Vuksanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.07.2019. 13:35h

Izjava bivšeg predsjednika Filipa Vujanovića da Srbi nijesu ničim ugroženi u Crnoj Gori i da je to čista socijalna demagogija, na najbolji način odslikava položaj srpskog naroda i odnos aktuelne vlasti prema njemu, kazao je predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta, Momčilo Vuksanović.

"Bivšem predsjedniku treba vjerovati onoliko koliko je sopstvenim ponašanjem zaslužio kod građana Crne Gore. I kada je bio zvanično predsjednik Crne Gore, po sopstvenom priznanju, on mnogo toga nije znao, pa sa sigurnošću možemo ustvrditi da mu je i problematika položaja srpskog naroda u Crnoj Gori nepoznata. Bivši, o mnogo čemu neobaviješteni, predsjednik Crne Gore zamišlja da bi Srbi bili zadovoljni sa nekoliko ministarskih i funkcionerskih mjesta, pa se onda poziva na Narodnu stranku, na čelu sa Novakom Kilibardom, kao navodno srpsku, koji su u svakom trenutku bili spremni da se odreknu sopstvenog identiteta zbog partijskih i ličnih privilegija", rekao je Vuksanović.

Srbi u Crnoj Gori, dodaje on, "prepoznaju namjere aktuelne koalicione vlasti i njihov neprijateljski odnos prema najvećoj nacionalnoj zajednici, koji je izražen u svakom dijelu društvenog i političkog života".

"Nepotrebno je nabrajati pozicije u kojima su Srbi obespravljeni, jer definitivno ne postoji područje u kojem su Srbi postigli ravnopravan položaj makar i sa brojčano najmanjom nacionalnom zajednicom u Crnoj Gori. Nadamo se da su politički predstavnici Srba shvatili da koalicionom, građanističkom, koncepcijom Srbi ne mogu ostvariti ništa osim asimilacije koja srpski narod nepovratno odvaja od sopstvene tradicije i kulture, i da jedino okrenuti sebi mogu postići stabilnost i ravnopravnost sa drugim narodima", zaključio je Vuksanović.

Bonus video: