Demokrate: DF se trudi da primitivnim ponašanjem satre svaki trag pristojnosti na javnoj sceni

"Lideri DF-a nakon serije izdaja svojih glasača i poraza bez i jedne pobjede, odstupili su od osnovnih postulata političke komunikacije. Duboko smo uvjereni da ovakva politička retorika u Crnoj Gori 21.vijeka, te način političke borbe, zaslužuje da bude na nivou statističke greške", navode u reagovanju Demokrate
1251 pregleda 8 komentar(a)
Ilustracija
Ilustracija

Demokratski front, naočigled cijele javnosti, ponovo pribjegava strategiji optuživanja drugih za ono što sami čine. Sada su Demokrate optužili za primitivizam iako je riječ o njihovom znaku prepoznavanja i svojstvu, koje teško ko može imati do njih samih, saopštila je u reagovanju Demokratska Crna Gora.

DF je danas saopštio da su od lidera Demokrata i Crnogorske danima "najprimitivnije i najbrutalnije napadani na ljudskoj i nacionalnoj ravni".

"Svojim primitivnim ponašanjem, govorom i djelovanjem oni se trude da satru, u potpunosti, svaki trag pristojnosti na javnoj sceni. Sve su počeli njihovim pljuvanjem u odsustvu poslanika Demokrata na zasijedanju Skupštine Crne Gore, a poslije toga su se potrudili da svaki kanal komunikacije u Crnoj Gori pretvore u kanal za primitivizam. Naravno, ovo je svojstveno onima koji pobjegoše sa sastanka opozicije plašeći se da sa nama sučele argumente pred cjelokupnom crnogorskom javnošću", saopštile su Demokrate.

Kako ocjenjuju primitivno je druge optuživati za primitivizam, a sam iznositi "svakojake laži, podvale i izmišljotine".

"Protiv Demokrata udružili su se kriminalci i primitivci. Zapravo, ovi prvi aktiviraju ove druge, svoje borbeno krilo da truje javni prostor i unose do sada neviđene prizemne optužbe i podmetačine. Ali, Demokratski front sa prihvatanjem takve uloge, zaslužio je prezir cjelokupne opozicione javnosti, pa i svojih glasača, kojih je sve manje. Duboko smo uvjereni da su građani dovoljno zreli i da su nakon decenija poraza pod vođstvom profesionalnih opozicionih lidera dovoljno izgubili da bi im opet povjerovali", navode nadalje u svom reagovanju Demokrate.

Oni poručuju da DF može da nastavi sa svojim političkim stilom i načinom obračuna sa opozicijom, ali da moraju da znaju da im je, kako ocjenjuju, rok upotrebe istekao.

"Lideri DF-a nakon serije izdaja svojih glasača i poraza bez i jedne pobjede, odstupili su od osnovnih postulata političke komunikacije. Duboko smo uvjereni da ovakva politička retorika u Crnoj Gori 21.vijeka, te način političke borbe, zaslužuje da bude na nivou statističke greške. A tako će i biti. Ko će više da glasa jedne iste poražene političke primitivce?

Koliko je istine u tvrdnji da smo mi o njima govorili primitivnim rečnikom, toliko je istine i u njihovoj tvrdnji da smo s DPS-om dogovarali nešto, bilo šta ili iza leđa opozicije. Javnost zna da je Briselski plan čim je sačinjen odmah ponuđen kompletnoj opoziciji, ali oni za njega nisu htjeli da čuju. Umjesto opozicionog opredijelili su se za Milov i Branov Plan, Kao njuhov zajednički, kojem je bila namjera da ponovo DPS-u obezbijedi većinu za vršenje vlasti, Frontu većinu u opoziciji, kako bi i dalje profesionalno odrađivali posao za Đukanovića. Mi na taj način nismo i nećemo razgovarati, ali ćemo svaki put podsjećati javnost na njihov primitivizam, vulgarnost i saradnju sa DPS-om", zaključuje se u reagovanju Demokratske Crne Gore.

Bonus video: