Rakočević: Bečić i Abazović nijesu očekivali da će im EU sugerisati da se vrate u Parlament

„Sugestije iz Brisela su ozbiljne i jasne: da se vrate obavezama koje ih čekaju u parlamentu, za koje su plaćeni i da učestvuju u institucionalnom dijalogu“, kazao je Rakočević agenciji MINA
106 pregleda 6 komentar(a)
Nikola Rakočević, Foto: Screenshot (Youtube)
Nikola Rakočević, Foto: Screenshot (Youtube)
Ažurirano: 22.06.2018. 13:18h

Lideri Demokrata i URA-e, Aleksa Bečić i Dritan Abazović, nijesu očekivali da će im tokom posjete Briselu, predstavnici Evropske unije (EU) sugerisati da se vrate u Parlament, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), Nikola Rakočević.

Komentarišući poruke Bećića i Abazovića da se neće vraćati u Skupštinu dok se ne potvrdi datum parlamentarnih i dogovori datum opštih lokalnih izbora, Rakočević je kazao je očigledno da lideri Demokrata i URA nijesu očekivali da će im Brisel sugerisati povratak u skupštinske klupe.

„Sugestije iz Brisela su ozbiljne i jasne: da se vrate obavezama koje ih čekaju u parlamentu, za koje su plaćeni i da učestvuju u institucionalnom dijalogu“, kazao je Rakočević agenciji MINA.

Rakočević je rekao da je očigledno da su Abazović i Bečić očekivali drugačije sugestije iz Brisela, nego što su ih dobili.

Kako je naveo, pitanje je da li Abazović i Bečić odbijaju da se vrate u Parlament zbog straha od sučeljavanja argumenata u Skupštini sa poslanicima DPS-a ili sa koalicionim partnerima iz Demokratskog fronta.

Rakočević je kazao da je DPS otvoren za dijalog i za kompromis na bazi novog političkog razumijevanja, ali isključivo u Skupštini.

„Podrazumjeva se, bez besmislenih i teatralnih uslovljavanja i ucjenjivanja“, naglasio je Rakočević.

Bonus video: