Ivančević: Napadi DF-a i DPS-a na Pavićevića niski i podli

"Saradnja i čvrsto pružena ruka Vladimira Pavićevića svima onima koji se zalažu za istinske promjene u Crnoj Gori i koji žele ukupnu emancipaciju crnogorskog društva i države, bio je jasan signal za napad na njega, upravo onih koji po svaku cijenu žele zadržati Crnu Goru podijeljenom zarad sopstvenog opstanka"
5075 pregleda 17 komentar(a)
Dragan Purko Ivančević, Foto: Crnogorska, Crnogorska
Dragan Purko Ivančević, Foto: Crnogorska, Crnogorska
Ažurirano: 21.08.2019. 13:18h

Napadi Demokratskog fronta na predsjednika Crnogorske Vladimira Pavićevića su niski, podli i retrogradni kakva je uostalom i njihova politika, a napadi DPS-a su omalovažavajući do marginalizacije, a podzemnim kanalima, kao u stara zla vremena prebrojavaju nacionalna krvna zrnca svojih ozbiljnijih protivnika, saopštio je član Predsjedništva Crnogorske Dragan Purko Ivančević.

On je ocijenio da političku scenu Crne Gore decenijama dominantno kontrolišu političke snage "koje zajedno usporavaju demokratski preobražaj društva i države, držeći nas na njima poželjnoj distanci od EU i ostalog demokratskog civilizovanog svijeta".

"Ove političke snage istrajavaju na podijeljenosti Crne Gore i usporavaju svaki naš napredak, obezbjeđujući sebi politički opstanak. Naravno da mislimo na DPS i DF i sve njihove spoljnje i unutrašnje saradnike kojima takvo stanje odgovara. Dijagnozu ovako zarobljenog društva i države jasno je prepoznala nova stranka na političkoj sceni Crne Gore – Crnogorska, na čelu sa njenim predsjednikom, dr Vladimirom Pavićevićem, predlažući razvoj i jačanje Crne Gore na projektu ustavnog patriotizma, čime bi se okončale decenije naših podjela i ojačala država Crna Gora. Projekat ustavnog patriotizma koji predviđa uređenu i jaku Crnu Goru svih njenih građana naravno da se nije dopao onima koji se bore da Crne Gore ne bude i onima koji žele svoju privatnu-partijsku Crnu Goru, gledajući na nju više kao na svoju imovinu, nego kao na domovinu", saopštio je Ivančević.

Dodaje da je upravo iz navedenih razloga Pavićević našao se na udaru "ova dva crnogorska politička mastodnonta, koji našu Crnu Goru po svaku cijenu žele zadržati daleko - istočno od raja". "Napadi DF-a na Vladimira Pavićevića su niski, podli i retrogradni kakva je uostalom i njihova politika, a napadi DPS-a su omalovažavajući do marginalizacije, a podzemnim kanalima, kao u stara zla vremena prebrojavaju nacionalna krvna zrnca svojih ozbiljnijih protivnika. U ovom političkom ratu protiv Vladimira Pavićevića koriste „svoje“ medije, "svoje analitičare" i svoje šaptačke brigade zarobljenih i neznavenih poslušnika". Ivančević smatra i da sve nije bilo teško prepoznati "jer su metode ovih prevaziđenih političkih struktura nepromjenljive".

"A cilj je uvijek bio - zaustaviti i spriječiti sve što je novo, inovatorsko, sve što mijenja suštinu, a ne formu. Saradnja i čvrsto pružena ruka Vladimira Pavićevića svima onima koji se zalažu za istinske promjene u Crnoj Gori i koji žele ukupnu emancipaciju crnogorskog društva i države, bio je jasan signal za napad na njega, upravo onih koji po svaku cijenu žele zadržati Crnu Goru podijeljenom zarad sopstvenog opstanka. Čvrsta i iskrena saradnja Crnogorske i Demokrata na zdravoj političkoj platformi državnog patriotizma, prevazilaženja podjela i izgradnje Crne Gore kao savremenog, modernog demokratskog društva, više je nego očigledno, debelo zasmetala ovim političkim mastodontima koji u rušenje ovog "saveza budućnosti" ne štede ni sopstveni obraz, spuštajući se u napadima ispod svakog političkog i ljudskog nivoa", navodi se u saopštenju Ivančevića.

Bonus video: