BOKEŠKI FORUM KRITIKUJE TIVATSKOG GRADONAČELNIKA

Matijević: Samohvalisanje Kusovca prelazi granice dobrog ukusa

„Kompletno djelovanje tivatskog rukovodstva na čelu sa Kusovcem, kao glavnim pionom podgoričke centrale moglo bi stati u onu sjajnu rečenicu Dušana Kovačevića iz čuvenih “Maratonaca” u kojoj se u testamentu kaže: "Ko je vas poznavao ni pakao mu neće teško pasti". Ili da parafraziramo: žao nam je što ste naša , a ne vlast nekih naših neprijatelja“, kazao je Matijević
2222 pregleda 1 komentar(a)
Tivat  (ilustracija), Foto: Shutterstock
Tivat (ilustracija), Foto: Shutterstock

Bokeški Forum ocijenio je da, kako se bliže redovni lokalni izboru u Tivtu u martu naredne godine, „samohvalisanje još uvijek aktuelnog predsjednika tivatske Opštine Siniše Kusovca (DPS) prelazi granice dobrog ukusa, a njegovi nastupi sve su egzaltiraniji.“

Predsjednik Skupštine BF-a Branislav Matijević naglasio je da se to dešava u trenucima kada su „posljedice Kusovčevog razornog djelovanja po Tivat, i po Tivćane, na žalost vidljive su na svakom koraku“.

„Kompletno djelovanje tivatskog rukovodstva na čelu sa Kusovcem, kao glavnim pionom podgoričke centrale moglo bi stati u onu sjajnu rečenicu Dušana Kovačevića iz čuvenih “Maratonaca” u kojoj se u testamentu kaže: "Ko je vas poznavao ni pakao mu neće teško pasti". Ili da parafraziramo: žao nam je što ste naša , a ne vlast nekih naših neprijatelja“, kazao je Matijević.

On se zapitao čime se to aktuelna tivatska DPS-SD-HGI vlast može pohvaliti nakon tri i po godine svog mandata.

„Da li time što su sebi rukovodioci na čelu sa prvim čovjekom Opštine digli bespovratne kredite (ko je sve to dobio obavijeno je velom misterije), oprostili višemilionske dugove...? Ili možda time što su u Donjoj Lastvi i Gradiošnici izgradili dječja igrališta sa pola klackalice i jednom ljuljaškom? Da li time što u 21. vijeku pola Tivta nema riješeno pitanje kanalizacije, a za ulicu dugu preko 1,5 kilometra predviđaju 400 metara trotoara. Ili time što su dozvolili da privatni “biznismeni” uzurpiraju plaže, pa čak i one djelove koje im “Morsko dobro” nije dodijelilo“, nabrojio je Matijević.

Funcioner BF se osvrnuo i na najnovije Kusovčevo obećanje o gradnji niovog sportskog centra na Župi pitajući se za koga će se on graditi „kad su svaki sportski klub u Tivtu doveli na ivicu propasti.“

BF je kao posebno upečatljiv dio „velilčanstvene politike“ tivatske vlasti naveo socijalni program.

„Dok NVO i pojedinci organizuju sakupljanje pomoći, Kusovac i njegova družina razbacuju se i rasipanjem i neznanjem. Pa im novac po sudovima uzima ko stigne. Sem naravno domicilnog stanovništva koje ostaje bez svoje pravedne nadoknade za zemlju na Aerodromu, na Klačini i ko zna gdje još sve ne... A posebno izdašni su prema novim roditeljima, koje nagrađuju sa vjerovali ili ne, čitavih 65 eura“, saopštio je Matijevuić dodajući da su brojni primjeri „njihovog nerada i neznanja te poltronskog odnosa prema moćnijima od sebe“.

„Zato se iskreno nadamo da građani neće zaboraviti ni ovo ljeto, ni sve ove godine provedene pod “patronatom” Kusovca i njegovih i nalogodavaca i štićenika. I da će ih u martu kazniti i za pokradene plaže i oproštene milione. Jer, ako ne bude tako i ako ova Kusovčeva vesela družina i dalje bude arčila našu imovinu poštovani Tivćani, provešćemo se zaista kao nesretni Pantelija iz popularnih “Maratonaca”: Ostali samo dugmići“, zaključio je Branislav Matijević.