Rakočević: Bulatović zapošljava nezakonito i bez saglasnosti Ministrastva finansija

Rakočević podsjeća da je Bulatoviću bilo potrebno više od pola godine da odgovori na postavljena pitanja, a da je i sada “poslao nepotpunu i smiješnu dokumentaciju”
2058 pregleda 3 komentar(a)
Rakočević, Foto: Demokrate
Rakočević, Foto: Demokrate

Pored funkcionera, čiji je broj, takođe, uvećan, u kolašinskoj lokalnoj administraciji je od kako je Milosav Bulatović predsjednik Opštine na toj funkciji, do kraja jula, 23 lica su zaposlena na određeno vrijeme. To, kažu iz Demokratske Crne Gore (Demokrata), piše u njegovim odgvorima na zahtjeve odborničkog kluba te stranke, poslate još u februaru.

Odbornik Demokrata Vladana Rakočević sumnja da je taj broj znatno veći, a Bulatovićeve odgovore doživljavaju “pokušaj da se na najgrublji način obmane javnost i prikriju sve nezakonitosti u radu lokalne samouprave”.

“Ono što se iz priloženih odgovora na naše zahtjeve može jasno utvrditi jeste da je gospodin Bulatović dobio saglasnosti od Ministarstva finansija za svega par funkcionerskih mjesta, ali ne i za 23 zaposlena koji su zaposleno po ugovoru na određeno, jer ni jednu saglasnost vezano za ta lica nije dostavio. Takođe, podatke o tome da li ispunjavaju zakonom predviđene uslove nije dostavio, uz obrazoloženje da bi time povrijedio pravo na zaštitu ličnih podataka, što je apsurdno i netačno.” navodi u saopštenju odbornik Rakočević.

On tvrdi da je Opština Kolašin u reprogramu i da se za svako novo zaposlenje, bilo na određeno ili neodređeno vrijeme mora dobiti potrebna saglasnost.

Rakočević podsjeća da je Bulatoviću bilo potrebno više od pola godine da odgovori na postavljena pitanja, a da je i sada “poslao nepotpunu i smiješnu dokumentaciju”.

“Prije šest mejseci tražili smo da nam dostavi podatke o broju zaposlenih na određeno i neodređeno vrijeme, od dana kada je stupio na funkiciju, kao i kopije ugovora koje je zaključio vezano za zaposlenja na određeno i neodređeno i saglasnosti Ministarstva finansija za sva nova zaposlenja bilo na određeno ili neodređeno vrijeme.Tražili smo I kopije svih ugovora o privremenim i povremenim poslovima koje je zaključio, ali i da uz ugovore o radu dostavi i ostale podatke iz kojih se nedvosmisleno može utvrditi da ta lica zadovoljavaju uslove propisane Zakonom o zasnivanju radnog odnosa.”- objašnjava odbornik Demokrata.

Prema njegovim riječima, “ tako neodgovoran odnos i pristup najbolje svjedoči o načinu rada DPS-SD-GB koalicije, koja od očiju javnosti pokušava sakriti da osim partijskih uhljebljavanja i nezakonitih ugovora o radu, nema nikakve razvojne politike kojom se mogu pohvaliti uoči Dana opštine 28 avgusta”. Kako tvrdi Rakočević, Demokrate su bili apsolutno u pravu kada su tvrdili da vlast, koju predvodi Bulatović, od početka baštini neodgovoran i rasipnički odnos i pokušava nekim poluodgovorima zamazati oči odbornicima i cjelokupnoj kolašinskoj javnosti”.

“Umjesto da realizuje program koji je obećao građanima Kolašina on partijski zapošljava kompenzujući na taj način one silne kvadratiće i trougliće koje je imao na glasačkim listićima prilikom izbora 2018. godine. Još jednom ga pozivam da, ako je radio po zakonu, neka nam dostavi saglasnosti Ministarstva finansija i za ova 23 lica koja je primio na određeno vrijeme i na taj način nas demantuje. “- poručuje Rakočević.

Polugodišnje kašnjenje odgovora odbornik Demokrata doživljava kao “opstrukciju rada najjače opozicione partije”. On podsjeća da, kako tvrdi, “Bulatović bježi sa svake sjednice lokalnog parlamenta bježi kako bi izbjegao suočavanja odborničkim klubom Demokrata:”

Bonus video: