"OPŠTINA POČELA NORMALIZACIJU RADA SVIH SLUŽBI"

DPS Kotor: Na pozicije dolaze stručni ljudi

"Pokazali smo da je svaki aspekt života u gradu važan i da su nagomilani problemi naših sugrađana rješivi", navode iz kotorskog DPS-a
1914 pregleda 8 komentar(a)
DPS Kotor, Foto: DPS
DPS Kotor, Foto: DPS

Neki predstavnici bivše kotorske vlasti, koji se ovih dana oglašavaju populistički kao i uvijek, dobro znaju da sada na pozicije dolaze stručni ljudi, za razliku od njihovih pravnih savjetnika bez fakultetske diplome i pripravnika na sekretarskim mjestima, saopšteno je iz Opštinskog odbora DPS-a u Kotoru.

"Nakon populističke bivše vlasti Opština je počela normalizaciju rada svih službi, a prije svega normalizovala se komunikacija sa sugrađanima. Lokalna vlast je bila fokusirana na rješavanje statusa i konačno preuzimanje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Nizom posjeta i sastanaka predsjednik opštine je aktuelizovao i ubrzao konačnu rekonstrukciju zimskog bazena. Važno je napomenuti i učešće predsjednika opštine na svim javnim raspravama po pitanju plana uređenja grada, kao i sastanke sa predstavnicima mjesnih zajednica", navodi se u saopštenju.

Jedna od najvažnijih tema, ističu, jeste uklanjanje građevinskog otpada sa mjesta nekadašnjeg hotela Fjord.

"Kada se uklonilo politikantstvo bivše vlasti i ovom problemu se našlo rješenje. Mnogobrojnim sastancima sa predstavnicima kotorskih škola, sportskih kolektiva i privrede pokazali smo da je svaki aspekt života u gradu važan i da su nagomilani problemi naših sugrađana rješivi. Počelo je rješavanje dugogodišnjih problema po pitanju kulture u gradu, kao što je pronalaženje rješenja za otvaranje gradskog muzeja, i mnogih drugih aktivnosti lokalne samouprave koje su sugrađani mogli da prate putem medija", saopštili su iz kotorskog DPS-a.

Više odbornika u SO Kotor i bivši predsjednik te Opštine Vladimir Jokić, uputili su juče inicijativu Ministarstvu javne uprave i ministarki Pribilović da Upravna inspekcija što prije izvrši vanredni inspekcijski nadzor u kotorskoj Opštini.