REAGOVALI NA NAVODE SA PRESA POKRETA URA

Hercegnovska "Čistoća": Nema riječi o partijskom zapošljavanju

"Svakome ko iole razumije način funkcionisanja ovakvog preduzeća jasno je da su pozitivne promjene, koje gospodin Baždar vidi kao isključivo svoj rezultat, nemoguće bez stalnog i posvećenog zalaganja cijelog menadžmenta, na čijem čelu je izvršni direktor", stoji u saopštenju
683 pregleda 4 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Shutterstock
Herceg Novi, Foto: Shutterstock

Menadžment hercegnovskog opštinskog preduzeća "Čistoća" reagovao je na navode iznijete na pres konferenciji pokreta URA u tom gradu, 3. septembra.

"Nećemo se upuštati u polemike i razloge zbog kojih je gospodin Baždar baš sada odlučio da javnosti saopšti kako je upravo on zaslužan za sve pozitivno što je u „Čistoći“ urađeno, a nije imao nikakvog učešća u nekim odlukama koje ne vidi kao dobre. Svakome ko iole razumije način funkcionisanja ovakvog preduzeća jasno je da su pozitivne promjene, koje gospodin Baždar vidi kao isključivo svoj rezultat, nemoguće bez stalnog i posvećenog zalaganja cijelog menadžmenta, na čijem čelu je izvršni direktor. Da je i sam gospodin Baždar uvidio pozitivne promjene i dobar način rada, potvrđuje nam to što je on nedavno glasao za izbor direktora „Čistoće“, čime je Odbor jednoglasno potvrdio izbor aktuelnog direktora", stoji u saopštenju menadžmenta "Čistoće".

Baždar je, kako su kazali, tokom obavljanja funkcije predsjednika Odbora direktora „Čistoće“ bio u potpunosti upoznat sa funkcionisanjem tog preduzeća, kao i sa svim potezima i odlukama koje su značajno doprinijele poboljšanju rada.  

"Njemu je vrlo dobro poznato da je dodatna radna snaga bila neophodna kako bi „Čistoća“ mogla u potpunosti da odgovori zahtjevima i omogući redovno obavljanje tehnološkog procesa. Nema riječi o partijskom zapošljavanju na poželjne pozicije, koje gospodin Baždar pominje, već se radi se o operativcima, prevashodno ljudima na pozicijama vozača, mehaničara i čistača koji su angažovani na određeno vrijeme, a bez kojih „Čistoća“ ne bi mogla da postigne ove rezultate u momentima kada je bilo dovedeno u pitanje redovno funkcionisanje. Ne vidimo da je gospodin Baždar imao problem sa angažovanjem dodatnih snaga za pomoć u radu „Čistoće“ onda kada je potpisao odluku da oformi stručno radno tjelo, kojom je angažovao sam sebe za dodatan rad, i odredio naknadu", stoji u saopštenju "Čistoće".

Oni su izrazili sumnju u vjerodostojnost peticije sa kojom je Baždar upoznao novinare.

"Ne želeći da, kako su kazali, umanje zalaganje i dobre namjere gospodina Baždara, moramo izraziti sumnju u vjerodostojnost peticije sa kojom je juče upoznao novinare. Razlog je prost, od juče nam se javljaju zaposleni da se ograde od ovog dokumenta, navodeći da nisu znali šta tačno potpisuju i na koji način će to biti iskorišćeno. Podržavamo sve koji imaju dokaze o bilo kakvim neregularnostima, da ih iznesu u javnost i reaguju u skladu sa zakonom. Preduzeće od kojeg zavisi funkcionisanje cijelog grada bavi se isključivo činjenicama i ne može sebi da dozvoli vrijeme za bavljenje neosnovanim navodima, političkim raspravama i zadovoljavanjem ličnih sujeta", zaključuje se u saopštenju.